torsdag 12 februari 2009

Vågskåleri...

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om tillvaron just nu, ska jag anse det vara bra eller dåligt? Har jag kul eller tråkigt? Fuck knows. I måndags hade jag lite kul i alla fall när jag körde onlineligan på Nordicbet igen, femte i ordningen eller något och förhoppningarna var stora även om jag vet att det finns få saker som är mer tiltframkallande än dessa prestigefyllda drabbningar. Jag börjar i alla fall med att intala mig själv att jag ska "Jörga" mig fram från första början och för er som inte är så bevandrade i vokabulären följern här en definition:

Att Jörga = Att likt Jörgen E tighta sig fram genom att spela max en hand i timmen samtidigt som man vinner alla avgörande coin-flips, tills man blir utdragen med en premiumhand mot två döda löv. Det är ett relativt placeringsmässigt framgångsrikt spelsätt men det gäller att veta när man ska switcha taktik för att maxa, det är sällan Jörgandet leder ända fram till toppen av turrarna.

Det var alltså taktiken och jag kunde hålla den relativt länge innan det började smälla en del, jag kom in i någon minirusch en bit in i turren när jag plockade två-tre snubbar på raken däribland nyss nämnda Jörgen E. Efter det låg vägen till finalbordet öppen och när svängningarna i stacken väl lagt sig samtidigt som krutröken skingrats stod jag kvar som trea. Helt klart nöjd med insatsen och kände att jag spelade bra även om jag hade en del flyt i vissa lägen som typ Kryckan kan intyga gång efter annan, han roade sig med att "heja" på mig resten av turneringen och med ironin drypandes från mungiporna kallade han mig för en "värdig vinnare". Bra spelare har flyt säger jag bara...fast det motsäger jag själv direkt här och nu för det var lika fiskigt spel att beskåda som vanligt på de virtuella dukarna. Återigen var Henrik från EMD i farten och ställde med junk i form av J5 där all-inen kom från väldigt tidig position samtidigt som det var i överkant storleksmässigt, jag har 33 på SB eller BB och tar synen pre bara för att få se honom dra in en femma på rivern. I det läget orkar jag inte bli tiltad men strax efteråt blir jag förbannad då en viss FN fjantar sig med att köra igång sin timerklocka och låta den rulla i två minuter, ingen vet varför och det kändes mest muppigt med tanke på att det i det läget var typ fem minuter kvar till en ordinarie paus. Nej, ibland känns de här turneringarna mer som lekstuga för vissa och då blir det trist för oss som ändå försöker spela, om inte seriöst så halvseriöst i alla fall. Alla får ju självklart spela så som de vill men när det börjar bli dylika time-grejer och annat känns det bara patetiskt...

De €88 som jag fick för tredjeplatsen har jag lattjat runt med på PLO-cg-borden och tro det eller ej så har jag delar av dessa kvar än, runt €30 eller något och det efter de sedvanliga svängningarna. Omaha är verkligen ett spel att både hata och älska, jag älskar att få spela varje hand och att ingen hand är körd förrän sista kortet fallit men just det sista är ju även så helvetiskt för oavsett vilka nötter du sitter på finns det allt som oftast ännu värre nötter som kan trilla in. Något som jag VERKLIGEN hatar är när jag typ floppar nöten och lyckas hamna all-in där mot någon som har färgdrag eller något och turn blankar, då hinner jag alltid få upp så starka förhoppningar bara för att få se rivern sänka mig totalt. Varför inte döda mig direkt så slipper jag bry mig? Usch...jaja, kul att slaska lite och känna på spelet, jag är fruktansvärt livespelssugen då jag inte lirat på minst två(om inte tre) veckor. Nu verkar det ju snart dyka upp ett ganska trevligt tillfälle då det alltså ska anordnas pokergala i Hallsta, pampigt värre. Idag släpptes nomineringarna och jag kan ju redogöra för hur mina röster kommer att falla, kika in på http://www.hallstapoker.se/pokergala.html om ni vill se alla nominerade:

Årets rookie
Här tänker jag nog lägga rösten på Hannes som en väldigt tveksam och oetisk start till trots har numera alltså börjat spela "på riktigt", han har visat framfötterna några gånger och kan nog växa i spelet framöver också.

Årets fair play
Johan A without a doubt även om Calle ligger bra till också, Anders är ju inte direkt otrevlig men han har dragit ut mig alldeles för många gånger för att jag ska vilja ge honom någon form av fair play-pris. Låt mig få ge igen ca 100 gånger så kan vi börja snacka...

Årets skräll
Jörgen As vinst måste nog klassas in här för precis som nomineringstexten säger så är det hans enda vinst och den kommer alltså i den mest prestigefyllda av liveturneringarna på klubben. Han är ju en del av Kolsva-maffian och därmed faller han in under den labila delen av människosläktet, allt kan hända och händer när dessa gossar äntrar scenen och därmed är de helt oberäkneliga och oläsbara.

Årets onlinespelare
Här är det ganska jämnt skägg mellan Gunnar och Mattias men måste nog till slut ge min röst till guldbrallan Mattias som dominerade totalt i slutet av året, allt han rörde blev till guld och det är ju en viss skillnad mot mig där allt jag rör blir till misär. Bara att gratulera till en rusch av sällan skådat slag och vi hoppas på att han kan bevisa att det inte bara var ett stim utan att det finns stabilitet bakom också.

Årets liveklonk
Ramis och Tobias äventyr i lagpokertävlingarna måste ju faktiskt räknas som top notch här, de lyckades ju faktiskt vinna två tävlingar i rad för att till slut bärga hem hela härligheten. Starkt jobbat av de båda gossarna, ett omaka par spelmässigt som på något sätt alltså verkar komplettera varandra. Opposites attract liksom.

Det var de kategorier det går att nominera till men sedan finns ju ytterligare fem där juryn valt ut vinnarna men jag kan ju alltid ge mina favoriter:

Årets spelare
Ganska svårt faktiskt för jag tycker inte att någon särskild stått ut på något sätt, jag vet liksom inte vad man ska sätta för kriterier egentligen men någon form av helhet ska väl vägas in. Nej, jag vet banne mig inte...får väl ta mig själv i brist på bättre kandidater.

Årets nolla
Finns ju bara en som kan få den här...David A...

Årets Ballong
Tobbe R kommer på något sätt först i mina tankebanor när ordet "ballong" nämns men jag vet inte, det finns säkert någon som kammat hem flest ballonger under året som faller in under den här utmärkelsen.

Årets fisk
Här är ju smaken som baken, penetrerad, och i min mening är det ju bara att välja och vraka på klubben. Vi har alla former av fiskar på klubben och alla är vi fiskar ibland, beror ju på ifall man själv drar ut eller blir utdragen var epitet faller. Jag skulle kunna rada upp x antal personer här men det är baserat på enstaka tillfällen när de vid andra tillfällen visat upp bra spel istället. Jag låter denna gå obemärkt förbi...

Årets bad beat
Jag tänker bokstavligen på orden och associerar fritt till det jag endast hört ryktas om, nämligen P1s massakrering av en dörr i lokalen. Det är något jag bittert ångrar att jag inte fick bevittna, om ryktena nu alltså stämmer och har det faktiskt hänt så som beskrivits tycker jag att det händelseförloppet lätt ska få vinna här. Det är ju ändå den optimala sluteffekten av en bad beat: totalt besinningslöst raseri.

Det var alla kategorier, nu gäller det ju bara att bestämma sig för om man ska gå eller inte...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror, om jag inte missminner mig, att dörren avled nångång tidigt -09 och därmed inte kan räknas in. GG