måndag 7 september 2009

Eine kleine nachtmusik...

Inte mycket nytt under solen sedan gårdagen, enda goda tecknet är att ångesten lagt sig efter diverse efterforskningar från min sida. Jag var tvungen att beta av några av de kära kamrater jag delade denna kväll med för att dubbelkolla att inget skandalöst hade inträffat, jag trodde inte för ett ögonblick att så skulle ha skett men magkänslan vägrade ge med sig så jag var tvungen att konfrontera de inre demonerna med fakta för att de skulle ge sig. Jobbigt när den känslan sätter sig för den är svår att få bort och jag förstod inte ur vad den skulle komma den här gången då jag var med i matchen hela kvällen, bortsett från sista promenaden hem när jag slappnar av och berusning fyller mina ådror. Jaja, en trevlig helg avklarad och därmed även arkiverad, nu är det bara att ta nya tag mot nya äventyr.

Kvällen har ägnats åt slösurfande på datorn och jag har ju blivit lite biten av Mafia Wars på FB, snacka om totalt värdelöst tidsfördriv men är man gamer-junkie som en annan och något är uppbyggt som så att man kan hela tiden förbättra sina färdigheter så är jag fast. Jag ska dock försöka rehabilitera mig från eländet så att jag kan ägna mig åt mer seriöst spelande på X360 eller något, vad som helst känns egentligen mer meningsfullt. Jag förstår mig dock inte på de som kan liksom sitta i timmar och köra en massa junkspel på FB, jag kan komma på minst 10 grejer jag hellre ägnar min meningslösa tid åt. Vi gör väl alla våra val här i livet och jag vill ju inte direkt påstå att jag i de flestas ögon på något sätt är en livsoptimerare men det känns som att det kvittar, alla lever vi våra liv. En annan meningslös syssla är att hänga på dating-sidorna, jag har några dagar kvar på mitt abonnemang på Mötesplatsen och provade en ny funktion idag. Det går tydligen att skicka ut s.k. megafoninlägg som sedan syns upptill på skärmen för allas beskådan, jag provade ett sådant och fick direkt svar. Från en 44-årig man. Ungefär på den nivån ligger min framgång hos det motsatta könet just nu, det känns jävligt tryggt.

Imorgon blir det förhoppningsvis innebandy och jag hade tänkt göra iordning lite matlåda nu på kvällskvisten men tror faktiskt jag skiter i det och kör på pizza imorgon istället, jag och en snubbe på jobbet har en weekly pizza som vi klämmer som då tillåter oss att ägna oss åt man-talk. Oerhört trevligt. Planerna för resten av veckan är egentligen lätta att avhandla för det räcker med fyra bokstäver: jobb. Jag ska försöka klämma en promenad på torsdag och söndag, om väder och vind tillåter... På onsdag är det ju Sverige-Malta(tack Zlatan) och på måndag om en vecka har jag mitt livs första bilbesiktning, exalterande. Jag träffade ju på en polare på festen i lördags som precis som jag väntat in i det sista med att skaffa körkort men sedan två månader tillbaka är han också medlem i körkortsklubben. Vi stod där i köket och jämförde våra uppkörningserfarenheter när vi helt plötsligt befann oss i ett male-bonding-moment, vi erkände rakt upp och ner för varandra att vi båda grinade när vi väl fick körkortet. Numera är vi blood brothers och skulle klippa vilken pensionär som helst för att försvara den andres åk...vi övergick snabbt till att diskutera hästkrafter och machobilar för att släta över den tidigare själablottningen. Det är jobbigt i dagen samhälle när man som man måste vara både känslig och stark, kaxig men ödmjuk och flexibel men ståndfast...

Nej, nu ska jag nog gå och bädda ner mig för att läsa några kapitel om nazisttyskarnas blixtkrigsupplägg, sweet...

Inga kommentarer: