lördag 19 september 2009

Tilten har lagt sig en aning...

Det har varit en intensiv och tärande vecka, ni som har läst föregående inlägg vet ju att jag hade en icke alltför trevlig incident med en av människosläktets lägre stående varelser i onsdags men låt oss ta allt i ordning som vanligt.

Förra söndagen körde jag alltså en GP och en av de avgörande händerna har jag ju inläggat om nedan där jag numera även avslöjat slutet på handen. Det rörde sig om en GP med 1 rebuy och 1 add-on där jag direkt gjorde rebuyen, det är min taktik i alla liknande turrar då jag inte vill gå miste om att tömma eventuella fiskar på dubbla startinköp ifall tillfället dyker upp. Mitt spel är helt ok och jag har en hel del tur med träffarna, bland annat drar jag ut Ahlbom med AQ rätt tidigt i turren då han har KK men jag träffar A:et fastän en annan spelare redan lagt AQ i samma hand(sorry för den, Johan). Jag lyckas träffa lite set här och ha lite överpar där som jag tömmer både P2 och TK på lite marker, jag rullar på rätt bra helt enkelt och till pausen sitter jag med ca 40k med startstack på 8,5k. Det dröjer inte dock länge förrän jag alltså åker på handen som jag redogjort för redan nedan och det roliga är över för min del, riktigt trist var det för om jag hade vunnit den handen hade jag haft 70k och varit mer eller mindre chippie men nu istället åker jag ut på en neslig river-dräpning. Jaja, bara att ta nya tag.

Måndagen har jag ingen aning om vad den ägnades åt men tisdagen bjöd på veckans dos av innebandy, det gick väl sisådär och jag vet inte vad det är men jag lyckades inte med mycket. Jag gjorde en hel del mål och vann väl mer än 50% av matcherna men ändå funkade inte mycket, motståndarna tog mig hårt och både dom och mitt egna spel psykade mig så pass att klubban slängdes mot sargen en gång. Svetten rann dock och det är väl huvudsaken även om det självklart ska vara kul också, efterföljden blev dock att jag fick någon skum skada på högerfoten så jag har haltat mest hela veckan och jag har fortfarande ont. Det verkar inte ge med sig och det sitter liksom både på ovan- och undersidan av foten runt stortån till. Riktigt skumt och jag vet inte vad mer jag kan göra än att walk it off så att säga...

Onsdagen var då veckans dryga dag då jag efter att ha representerat lite åt jobbet alltså är på väg hem från hockeyn(VIK-Leksand) när jag blir medvetet påkörd av någon inavlad Svensson-jävel som egentligen borde nackskottas omedelbart. Jag hade sett framemot att kolla andra halvlek av Inter-Barcelona men hela kvällen är ett enda långt töcken av tilt, jag var både förbannad och ledsen och ångrade grovt att jag inte klev ur bilen och tog hans registreringsnummer rakt upp och ner för att sedan kliva in i min bil igen. Det är dock lätt att vara efterklok och jag måste villigt erkänna att jag blev så paff av hela grejen att jag knappt fattade vad som hade hänt, det är så otroligt ofattbart att någon kan göra något liknande medvetet. Nu är ju inte skadorna på bilen stora direkt men det är själva principen, vad gav honom rätten att köra in i mig? Hur tänkte han? Tänkte han alls? Antagligen inte och jag orkar banne mig inte kasta bort ett enda uns av energi på honom längre utan hoppas att karman tar ut sin rätt på honom och att han typ voltar ner i ett dike eller något, jag kan ärligt säga att jag aldrig tidigare i mitt liv känt ett behov av att ta till nävarna men den här snubben hade jag gladeligen spöat skiten ur om jag hade fått tillfälle. Med det konstaterat tror jag att det långsiktigt var bra att jag inte klev ur bilen för då hade vad som helst kunnat hända...jag är ingen labil människa men när jag uppenbarligen utsätts för orätt är jag inte den som lägger fingrarna emellan, må jag så själv förgås i processen. Är det något jag avskyr är det inskränkta och mentalt outvecklade människor, vi pratar ändå om en vuxen man i det här fallet och han har inte vett nog att agera annorlunda...det är banne mig patetiskt.

Torsdagen ägnas åt lite socialt umgänge då en Finlands-kusin kommer över med sin flickvän och vi har en helkväll med X360, snack och datorpilleri där vin och annan alkohol stimulerar sinnena så gott det går. Lillebror dyker även han upp efter en stund och han tar med sig dessa besökare strax efter 23-snåret och jag innehar en fin salongsberusning ännu en gång, för er som undrar så jag kan trygga er med att jag hade tagit fredagen ledig så ni behöver inte oroa er för någon drunk-and-drive-incident. Kvällen var trevlig och jag fick äntligen ordning på min gamla dator så jag kan färdigställa den för leverans till mor och far då de är i behov av en hyfsad surfdator.

Fredagen blev en skön ledig dag då jag fick en del praktiskt uträttat, jag vaknade rätt tidigt(10.00) av att katten jamade utanför sängkammardörren så det var bara att ge upp sovandet och kliva upp. Väl uppe tog det inte lång stund förrän jag begav mig ner på stan för att göra en polisanmälan samt köpa lite lampor till toan och hallen, tyvärr var poliserna på lunch så jag ombads komma tillbaka vid 14.00. Väl hemma installerar jag lamporna och lyckas bränna mig något sanslöst, får både blåsa och missfärgningar som följd och euforin är total. Vid 14.00 tar jag mig tillbaka till stationen för att fullgöra min anmälan och det hela fortlöper utan problem, jag fascineras dock över min respekt för auktoriteter då jag är märkvärt nervös vid redogörelsen av händelseförloppet för min egen lilla polis Gustav. Nu har jag ryggen täckt mot försäkringsbolaget i alla fall så jag ska ta kontakt med dom nästa vecka för att se vad som kan göras gällande reparationen av skadorna på bilen, så jävla onödig grej överlag. Resten av fredagseftermiddagen ägnas åt att styra upp datorn åt mor och far, mot kvällen till kan jag leverera den och samtidigt ta ett sista snack med kusinen och flickvännen hans innan de drar tillbaka till Finland. Under fredagskvällen gör jag dock debut i Valteregos ihopsamlade gäng av X360-spelare där Gears of War II står för underhållningen den här gången, jag skämmer nog inte bort mig alls utan klarar mig med hedern i behåll när vi roar oss i två timmar med lite slakt av aliens. Alltid trevligt och jag ser framemot nästa drabbning då det helt klart verkar vara ett gäng trevliga killar som är med. Enda negativa var att Valterego tyckte att jag pratade som en från de mer norra delarna av länet, jag tror att placeringen av min arbetsort har mycket med det att göra. Det där dalmålet smittar ganska snabbt...

Lördagen har ägnats åt slappande mest och jag hann med att köra LL här på kvällen med Tomten som hängiven railbird men det hjälpte tyvärr inte utan jag höll ut i runt 1 1/2 timme innan det hela tog slut, vibbarna var kassa från första början och träffbilden samt kortsnittet förkastligt. Sista handen i turren var ganska signifikativ då jag pushar all-in med TT efter en massa limp samt en raise pre, jag får två syn och de visar upp AK respektive AQ där den förstnämnda täcker mig men jag täcker den senare. Floppen kommer blank men med två hjärter, på turn kommer tredje hjärtern och jag är alltså torsk mot den jag täcker. Rivern ger en K och jag är torsk även mot den som täckte mig, världsklass var ordet. Riktigt trist, som tur är har jag lite vin och godis att trösta mig med samtidigt som det visas utklassningsfotboll på TVn då Barcelona käkar upp Atletico Madrid levande. Liverpool lyckades ta en bortaseger idag också och det är bra med tanke på deras start i ligan, de brukar ju andra torska matcher liknande den idag så det är helt klart ett fall framåt.

Det är väl ungefär det som finns att förtälja om veckan som varit där påkörningsincidenten tagit det mesta av kraften vad gäller den andra halvan, jag har dock lyckats kolla på två filmer också:

Titel: District 9
Genre: Action/Science fiction

Det hela handlar om hur ett rymdskepp parkerat övanför Johannesburg i Sydafrik och där det 1982(tror jag det var) hittades en massa utomjordingar ombord som placerades i ett fångläger på jorden. De har vuxit i antal och när vi kliver in i handlingen är en slags utomjordingsbyrå i färd med att evakuera dessa från sitt nuvarande läger till ett som ligger en bra bit utanför civilisationen. Vi får följa en tjänsteman i hans jakt på underskrifter från utomjordingarna då han behöver dessa för att kunna genomföra själva flytten, under denna process öppnar han dock en behållare som sprutar ut någon okänd vätska på honom och efter det börjar problemen. Det är verkligen en annorlunda film och på något sätt känns det naturligt att Peter Jackson haft ett finger med i spelet, filmen varvar fiktiva nyhetssändningar med skakiga handkameror och annat för att förstärka den dokumentära känslan då hela filmen ska ses som en förklaring till tjänstemannens öde. Jag fascineras av känslan från första början och den håller i sig hela filmen igenom även om det blir lite förutsägbart mot slutet, jag blir även förvånad över händelseförloppet då jag hade förväntat mig en helt annan utveckling på det hela. En helt klart sevärd film som säkerligen har en massa underliggande politiska undertoner men är man inte intresserad av att vara djup kan man lika gärna ta filmen för dess ytliga innehåll d.v.s. en sci-fi actionrulle.

Betyg: R R R R

---------------
Titel: Crank 2: High Voltage
Genre: Action

Om den första filmen var en frisk fläkt med intressanta twistar känns den här tvåan som en enda lång gäspning av barnslig sexhumor med ogenomtänkt handling, jag förstår inte syftet med filmen överhuvudtaget då den varken roar eller stimulerar på något sätt. Det handlar alltså om en snubbe som får sitt ordinare hjärta utbytt mot ett konstgjort som måste hållas igång med elektricitet, han lyckas slita sig från sina kidnappare och börjar jakten på sitt riktiga hjärta för att kunna återställa sig själv. Allting blandas med konstiga och omotiverade cameos av bl.a. Ron Jeremy och Chester Bennington samtidigt som det öses på med omotiverad nakenhet och yppiga bröst. En riktig flåsa-jag-är-en-tonårig-kille-film utan något som helst existensberättigande, jag inser att jag kastat bort 1 1/2 timme av mitt liv på eländet och det gör mer ont än filminnehållet. Undvik i största möjliga mån.

Betyg: R

------------

Skönt att äntligen ha fått tid för att titta på lite film, jag kollade även klart på True Bloods andra säsong och måste säga att den var väldigt upp och ner och slutade nästintill ner för det har blivit ganska urflippat mot slutet. Nu blev det en snarliknande avslutning som förra säsongen där vi lämnas med en cliffhanger som känns intressant men lite halvkrystad, det känns som att man pushar vissa delar av handlingen framåt med tvång medan andra delar låter man ta sig framåt i snigelfart. En kvalitativ serie dock och det bjuds på både skratt och skräck i lagom mängd, en bra grej med sista avsnittet för den här säsongen var att en av de karaktärer jag tycker är drygast att se på elimineras så det bör bli behagligare beskådan framöver. Nu börjar dock alla andra serier på nytt så TV-seriekalendern är ju mer än välfylld, jag vet bara inte var jag ska hitta tiden till allt. Det är ju inte så att jag har tid i överflöd som det är nu...jaja, jag får väl ta ledigt eller något och titta ikapp.

Som ni har märkt tidigare har jag ju redogjort lite för mina matchmaking-äventyr och jag numera insett att även den världen är riggad, jag blir nämligen kontaktad av botar som vill att jag ska lämna ut min riktiga email till dom. Tänk er själva, ni får inte mycket svar överhuvudtaget men så dyker det upp något från en tjej som ser hyfsat ut och verkar vettig. Ni drar iväg ett glatt svar bara för att mötas av en replik på knagglig svenska där det är så uppenbart att det är något fuffens bakom, som i det senaste fallet är det en Östersundstjej som vill att jag ska maila henne på hennes personliga adress som är en .com-adress samtidigt som hennes svar är på askass svenska. Troligt att jag svarar. En annan spännande effekt är när du blir kontaktad av en fransyska eller dylikt, varför i h-vete skulle en fransyska välja mig? Det är ju otroligt troligt att jag surfar på Polens Match.com-sidor eller? Nej, ni som talar om rigg inom pokern borde prova matchmaking, det är riggat om något och det går inte att vinna där inte. Jag funderar starkt på att ge upp det hela men det blir väl som vanligt, så fort man avslutar abonnemanget kommer det ett meddelande från någon puma och eftersom du inte är medlem kan du inte läsa det. När väl du blir medlem visar det sig dock vara ännu ett av dessa bot-mail och du har blivit rövknullad på ytterligare några hundralappar av dejting-sajten. En gång fisk alltid fisk.

Inga kommentarer: