söndag 27 september 2009

Söndagsrecap...

Inte mycket att förtälja mer än att jag dumpat kissemissen hos mor och far då jag ska iväg på tjänsteresa imorgon, jag passade samtidigt på att få håret klippt av mor samt tog mig en rejäl bastuomgång när jag ändå var på hemmaplan hos föräldrarna. Efter det plöjde jag lite Heroes och CSI:Miami innan tvättstugan, diskning förgyllde första timmen av tvättande medan resterande tid ägnades åt än mer TV-seriegrind. Jag kunde dock inte hålla mig från SR på SS så det blev ett inköp där, började bra som fan då jag inom tio minuter hade dubblat stacken men bluffade sedan bort uppdubblingen i en hand där jag är 100% på att motståndaren inte hade den åttan som krävdes för att fullborda stegen på brädan och därmed alltså borde ha lagt sig med minsta vett i skallen. Nu var han inte så smart som jag hade hoppats på utan ställde mig all-in så jag var tvungen att vika... Efter det var det bara survival på högsta nivå som gällde och jag lyckades hålla mig vid liv ett tag tills det hela tog brutalt slut när jag i näst sista handen hade 44 som jag var tvungen att vika pre efter diverse bets men som jag hade vunnit potten med då jag hade träffat set. Istället för upptrippling där åker jag ut i nästa hand när jag plockar upp QQ på BB och en snubbe i mittposition höjer, jag ställer självklart short som jag är och han har autosyn med AA. Bra tajming, Robert! Skönt när spelet flyter och man hittar de luckor man ska hitta...not.

På tal om TV-serier, jag börjar tappa tron rejält på Heroes nu för själva serien börjar bli mer än tradig samtidigt som de plockat in T-Bag från Prison Break som någon ny karaktär. Det är skandal...jag avskyr varje skådis från Prison Break som pesten då det måste ha varit den mest lovande serien någonsin som utvecklats till en pinsam tortyr av sällan skådat slag. Jag får allergiutslag så fort jag bara ens ser någon av skådisarna och denna jävla T-Bag blev bara mer och mer enerverande ju längre säsongerna gick, jag skulle själv kunna snitta honom i stycken om jag bara fick tillfälle. Nu är han alltså med och förpestar Heroes också och jag känner ett rejält obehag, den här säsongen kommer inte att bli rolig. CSI har dock börjat riktigt bra och det känns som att det är den enda av CSI-serierna som håller någon klass, jag har kollat ifatt CSI:NY nu och den serien börjar tappa sin charm också. Den känns mer som en urvattnad version av CSI där magin mellan karaktärerna saknas och det inte finns någon trovärdig långsiktig tråd att följa i handlingen, det känns som att det ska vara någon hi-tech-variant där de kan t.ex. köra 3D-obduktioner men det blir bara pinsamt till slut. CSI:Miami har jag börjat kolla ifatt förra säsongen på men den känns inte heller hundra, det är en mer glamorös och oseriös variant av serierna där ytan är mer värd än innehållet. Skådisarna i den spinoffen håller lägst klass enligt mig och här känns storytrådarna än mer krystade, det är nästan så man önskar någon skulle blåsa skallen av Horatio, huvud-CSIn. Jag har även kollat in första avsnittet av andra säsongen av Dollhouse och den serien har viss potential även om första säsongen var en aning fattig på helhet, det finns en hel del intriger att bygga vidare på och vi får väl se hur denna andra säsong utvecklar sig. Det är väl nu det gäller att leverera eller försvinna i mängden av serier... Fringe har ju också börjat och den är rätt urflippad generellt och första avsnittet var inget undantag, serien har dock en viss charm om man kan bortse från de uppenbara X-Files-parallellerna och det mer än extrema i vissa avsnitt. Det är ungefär som Numb3rs där gulligheten mellan karaktärerna håller serien vid liv genom konstgjord andning, på tal om Numb3rs så har jag hela förra säsongen att kolla ifatt där. Sons Of Anarchy är en annan serie som börjat på nytt och den handlar om ett gäng MC-knuttar som har en hel del olika problem att brottas med i vardagen, jag tyckte inte om den till en början men den första säsongen växte för varje avsnitt och numera finns det en del intressanta interna spänningar i gruppen. Det återstår att se hur dessa spelas ut under andra säsongen men hittills har de redan börjat spänna åt dessa relationer än mer, det blir nog ett klimax förr eller senare. Som ni märker har jag ganska fullt upp med att försöka hänga med i TV-seriedjungeln och jag kan lova att jag måste grinda som en idiot för att hinna med alla. Vad gör man inte med sitt patetiska liv?

Nej, nu är det nog dags att dra sig mot sängen till och fortsätta läsningen av "The Heroin Diaries" med Nikki Sixx, väldigt intressant läsning då boken bygger på hans dagboksanteckningar från 1986 med kommentarer från berörda personer. I hans fall kan vi snacka om lagom nivå på beroende då hans liv kretsar kring och endast kring heroin, hans tryggaste ställe i huset är garderoben där han kan injicera i lugn och ro för alla hallucinerade små män med pistoler. Där ligger ens egen miserabla tillvaro i lä, helt klart...

Det blir ett litet uppehåll i uppdateringarna här då jag ska iväg på tjänsteresa och återkommer onsdag kväll igen, då är vi dock äckligt nära den stora premiären så det lär bli en del att skriva om mot slutet av veckan till. Sov gott, gott folk...

PS. Jag glömde ju skriva om att jag faktiskt körde en annan live-turre på klubben, i torsdags var det dags för Super Torsdag och det gick bra till en början där jag var lite småäcklig mot Pommes när jag bl.a. drog in en hålstege samt krossade hans TT(eller vad det nu var) med AK när jag var all-in. En annan intressant hand var när jag hade JJ och vi var fyra pers med som såg en höjd flopp som kom 556, jag bettade ut på den och fick alla att lägga sig. Det visade sig att 99, TT, JJ och QQ var ute där Pommes vek QQ. Tänk er en flopp på JT9, jädrar vilken action det hade blivit. Jag kom till ett finalbord där jag rätt snart tappade en stor del av min stack mot Ebbe med 33, floppen kommer 24x och den checkas ned. Turn 5 och jag bettar ut bara för att få omslag, jag kan inget annat göra än att vika och än idag undrar jag vad fan karln hade. Några händer senare får jag JJ och höjer upp det hela, Ebbe direkt efter mig höjer upp det ytterligare varpå Spännare trycker all-in. Jag är så pass short i det här läget att jag måste chansa så jag trycker också varpå Ebbe tar synen på oss båda, Ebbe har AKo och Spännare AA och när brädan avslutas med ett K är det bara att tacka för mig då Ebbe täcker mig med 400 marker. Ganska långt PS men wtf... DS.

Inga kommentarer: