måndag 16 november 2009

CoD:MW2...

Jag måste ju dock fullfölja med en rapport angående det nyligen släppta Call Of Duty:Modern Warfare 2 som i princip kan ses som det mest efterlängtade spelet någonsin, det släpptes för ganska exakt en vecka sedan. Jag har nu hunnit med att spela igenom single player-kampanjen och börjat om på den på veteran-nivån, spec ops-delarna har jag bara varit inne och kikat lite på medan multiplayer är helt orört än så länge.

Grundstoryn tar vid några år efter MW1 och principen är densamma, vi får spela som x antal karaktärer inom olika kårer och på olika platser i världen. Den s.k. storyn är för mig väldigt rörig genom hela kampanjen vilket gör att jag till slut inte ens orkar bry mig utan vill bara trycka igång nästa bana, sett från trailers trodde jag att det skulle vara mer animerade snuttar mellan uppdragen som binder dessa samman men det enda vi får är radarplotter och annat junk som täcker skärmen samtidigt som lite snubbar konverserar i bakgrunden. Inte alls medryckande på något sätt men som tur är är ju själva spelet desto mer intressant... Det följer helt samma formel som föregående del i spelserien och allting känns igen i kontrollväg, grafiken och detaljrikedomen har dock hottats upp en hel del och intensiteten är inte att leka med. Det är så att man sitter i soffan och hukar sig mellan kulsvärmarna och i vissa lägen när man springer för sitt liv är det verkligen så att man inte ens vill vända sig om i spelet för att man bara vill klara sig undan levande från helvetet. Banorna har en oerhörd variation och ljudbilden gör verkligen sitt till att skapa rätt atmosfär, ett talande exempel är när man röjer i någon favela i Rio De Janeiro och sambatrummor dunkar ur högtalarna i ett frenetiskt tempo. Jag vet inte om jag ska låta höfterna eller huvudena rulla, lite lätt kaotiskt blir det.

Svårighetsgraden på Hardened(som jag körde första svängen på) är inte så brutal även om det blir lite knivigt på sina ställen, Veteran är nog den nivån mer erfarna FPS-lirare ska köra och jag kan lugna er med att den inte ens ska vara hälften så svår som den i CoD:WaW. Single player-kampanjen tar ungefär fem timmar på den förstnämnda nivån medan den ska ta runt det dubbla på Veteran, spelvärdet är dock inte slut efter det. Nämnda Spec ops-delen är en slags coop-variant där man tillsammans med en medspelare ska klara av olika kortare uppdrag och beroende på hur bra man lyckas/vilken nivå man klarar får man stjärnor. Denna del ger säkert runt fem timmar till i speltid medan slutligen multiplayer-läget antagligen är ett obegränsat svart hål av tidsåtgång. Jag kommer nog inte att hänga för mycket där, både för att det inte finns några achievements att hämta samt att jag helt enkelt inte har tid eller lust med det. Jag kommer att lira igenom Veteran-delen samt plöja Spec ops för att sedan beta av eventuella kvarvarande achievements, jag räknar kallt med att ha alla achievements avklarade inom en inte alltför lång framtid.

CoD:MW är i mina ögon det bästa FPS-spelet någonsin och jag kan inte säga att CoD:MW2 slår det eftersom det mer känns som bara en lite flashigare expansion, den tillför ingenting nytt till spelmekaniken egentligen utan är bara en förfinad version av föregångaren. Inget ont i det men CoD:MW satt som ett nackskott när det kom ut och den har verkligen satt standarden för alla FPS som komma skall, CoD:MW2 förstärker bara bilden av att skaparna verkligen vet vad de pysslar med. Det här spelet hade kunnat vara ännu bättre med en mer medryckande story men det duger mer än väl ändå, det är alltid skönt att plocka lite terrorister och ju fler headshot desto bättre.

Betyg: R R R R

PS. Jag tog tränings-Piten(sluta snuska) på 27,95 sek, någon som slår det? :) DS.

4 kommentarer:

Lars K sa...

Håller med om kommentarerna. Jag är dock en som lirat mycket Live på MW1, så hade höga förväntningar på denna del...dock hade man nog just för höga förväntningar. Lite väl mycket luftfarkoster att tillgå. Men sen är det väl bättre känsla i banorna sett på det hela. Så det får godkänt.

Några frågetecken dock:
Vet du varför det står 50% avklarat när man klarat spelet? Måste man klara alla nivåer för att det ska bli 100%?

Koivulainen sa...

Ja, jag har läst om att det är lite obalans vad gäller nyttjandet av typ nukar och liknande efter kill streaks.

Jag tror procenten ökar om man kör svårare nivå samt att det eventuellt påverkas av intel-plockandet också. Jag har börjat köra veteran-kampanjen och är väl en 1/3 in i den och är uppe på 80%, jag hade dock också 50% direkt efter att jag klarat kampanjen på hardened.

Motfråga: sugen på att köra spec ops tillsammans? :)

Lars K sa...

Absolut! Mitt nick är SoQQa på Live. Annars är det larsa_c@hotmail.com till MSN

Bara adda, så styr vi upp något =)

Koivulainen sa...

Ok ok, nice. :) Jag har addat dig på Live iaf, du får väl hojta när det passar dig. Jag är ju väldigt mycket mer flexibel av mig då jag inte har någon annan att ta hänsyn till. :)