måndag 30 november 2009

SM-sammanfattning...

Ja, det finns ju egentligen bara ett ord: totalt fiasko. Det blev två... Jag kom aldrig in i matchen, det kändes som första turren satte ribban direkt men låt oss bara ta en kort genomgång av misären:

SH: Jag åker alltså i första handen efter att ha floppat 554 med 65, allt åker in på floppen och min motståndare Greenbay viker segervisst upp 88. Turn blankar men rivern ger ju den självklara åttan och istället för uppdubbling och chippie är jag ute först av alla... Jag såg nämnde herrn på ett av de sista borden i PLO-eventet och passade på att förhöra mig lite om hans tankegångar och hans första respons var "Ehh, jag trodde du bluffade..." varpå jag säger att det inte direkt är normalt spel att bluffa med hela stacken på den floppen i den första handen i en turnering. Hans svar på det blev "Öhhh, ja, jag var ju rädd för AA och KK.", jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag hör den analysen när han uppenbarligen alltså ändå synade. Han avslutar i alla fall med att säga att han faktiskt blev lite snopen när han såg min hand och än mer snopen när han vann handen...jaja, Unibet = fishes.

FL: Den köpte jag mest in mig i som en tröst för att jag inte fick spela mer än två minuter av första eventet, jag är ju inget större fan av fi(sk)xed limit annars och ni behöver ju bara nämna H.O.R.S.E. för att jag ska börja grina och få spontandiarré. Nåväl, jag är aldrig inne i matchen i den här turren överhuvudtaget och det tar en bra stund innan jag greppar hur jag faktiskt ska spela men då är det redan för sent.

HU: Jag är taggad som bara den till den här turren då det är den första "riktiga" för mig och jag lyckas vinna första matchen på ren vilja, jag åker på ett par smällar i början men lyckas sedermera dubbla mig tillbaka med KK mot AQ. Efter det är det jämnt en bra stund innan jag dräper honom, minns inte hur det gick till men skönt var det. Andra matchen blir dock inte långlivad där jag först åker på en smäll där jag floppar toppar med AK, jag bettar hela vägen till rivern där jag anar ugglor i mossen då han checkar ännu en gång till mig. Efter en check från mig viker han upp rivrad triss med 66, moget att hänga med hela vägen med det paret när överkorten duggat tätare än raggningsförsöken en löningsfredag. Efter det blir jag än mer rövknullad när jag checkar en limpad pott med Q8 och får se floppen 8A8, jag checksynar ett bet från honom på flopp. Turn kommer ett K och jag önskar ju av mitt innersta att han sitter på typ AK eller något dylikt, jag checkar igen och han bettar ut ännu en gång varpå jag slår om. Då slår fanskapet om igen och ställer mig all-in, what the fuck liksom? Jag kan ju dock inte se någon som helst anledning att göra annat än att syna, kallt nog har han hittat K8 och jag drar dött. Sicken rolig turnering... Bättre gick det för Ryssen som kom på prisplats d.v.s. topp åtta och det var riktigt kul att raila mannen då det bjöds på mycket dramatik och mycket bra spel. Well done Russki!

PLO: Det här höll på att bli min turnering då jag första halvtimmen träffade allt jag ens tittade på, jag höll dock på att åka redan i första handen då jag turnar nötstegen varpå motståndaren pottbetar men jag kan ju inte annat än syna. Tyvärr kommer rivern med ett kort för eventuellt högre stege och när han trycker in sitt sista är jag inte så kaxig men känner att jag inte kan mer än att göra en crying call, som tur är har vi samma hand och jag kan pusta ut. Efter det är det dock värsta guldruschen och jag är uppe i ledning i turren inom en kvart och det med trippel startstack, det roliga tar dock slut efter ca en timme då all form av så kallat kortsnitt dör ut helt. Jag träffar absolut ingenting och då snackar vi ändå omaha, jag vet inte hur många doublesuited händer jag har för att inte tala om singlesuited men ändå träffar jag bara EN(ni läste rätt) sketen färg under hela turren. Efter den heroiska starten får jag alltså äta grus ännu en gång och nu börjar jag inse att Unibet och SM inte är någon bra kombination för mig men det är inte slut än... Det såg bra ut för våra boys bra länge men det blev inga överdrivet framskjutna placeringar den här gången heller, om jag inte missminner mig helt var det väl Guldbullen och Råbe som tog sig längst(lätt att blanda ihop alla eventen).

Main: På fredagen var det alltså dags för den stora happeningen och jag och Wettis var taggade som fan när vi satte oss hemma hos mig med laptopparna i högsta hugg, dock skulle även denna turnering bli kortlivad för mig trots startstack på 10k. Rätt tidigt får jag AK som jag får action på, floppen kommer Ax5 och jag har för mig att han bettar ut varpå jag slår om och han synar. Turn ger en tredje klöver på bordet och han bettar ut typ 1/3 av potten varpå jag synar, rivern blankar och återigen bettar han ut ca 1/4 av potten. Jag och Wettis försöker tillsammans analysera hans spel och efter många om och men kan vi inte komma fram till annat än att jag borde leda då hans spel inte gett några som helst signaler på att han skulle ha mig. Vi tänkte i banorna att set och två par borde han ha slagit om med för att skydda sig för färgen men det gjorde han aldrig och att han bettat så "svagt" hela vägen. Jag tar alltså syn och då sitter han på A5, helt sjukt annorlunda spelat och han gjorde det väl bra eftersom han fick mig men jag är ändå skeptisk. Efter det blir jag mig aldrig lik igen utan kämpar med min lilla stack, jag har ingen flyt med korten och när jag väl får AA blir det rundvik och så vidare. Jag självdör till slut så det blir att följa Wettis som har lite bättre flyt även om kortsnittet uteblir även där, han kämpar sig kvar någon timme längre än mig men är aldrig nära något stordåd. Till slut visar det sig att tre av de lokala kämparna tar sig ITM men bara en tar sig till dag två och det är vår ärade Ryssen, han kämpar väl även andra dagen men åker hyfsat snart och landar runt plats 90. Väl kämpat allihopa och det är väl bara att ta nya tag nästa år...eller nästa vecka i SSs(vet att det är språkligt inkorrekt att ha tre likadana bokstäver efter varandra men det skiter jag i) SM.

Deepstack: Det här såg ett tag ut att bli min turre också då jag väldgit tidigt dubblar med 75 mot 88 då floppen kommer 986, jag lyckas undvika kåken och motståndaren får muttra sig vidare mot trevligare äventyr. Som mest är jag uppe på 26k och livet leker, jag gillar verkligen strukturen då jag får utrymme att spela mitt spel och se mycket floppar även om det självklart är mycket tack vare min stackstorlek. Jag åker dock på några minor efter en stund och halkar ner till 20k när den stora smällen kommer, jag har 65 och får se en höjd flopp i form av 764 och det kan ju nästan inte bli sexigare. Floppen blir bettad på och jag och en som heter Brandbil-någonting ser turn som blankar, det blir bettande igen och rivern kommer 5. Stegen finns där ute och jag har två par, jag ser ingen annan lösning än att trycka in allt då jag haft kommandot handen igenom. Han tajmar sig själv och steket påbörjas, han steker och steker och steker...och steker och steker och steker. Och steker lite till...för att till slut syna med 87. Snacka om fucking-jävla-anus-slowroll, sånt kan få mig att tända rejält och jag skriver väl något oerhört moget som "Din jävla slowrollfitta" (jag vet...) och som om det inte vore nog kommer något fiskanus som jag dräpt i någon forntida satellit eller dylikt och börjar håna mig i chatten. Jag ger svar på tal varpå han börjar den ack så utdöda formen av kukmätning vid pokerborden som går ut på att spela HU, "Öhh, du och jag, HU. Nu...eller vågar du inte?". Jag kan inte annat än gäspa åt eländet och utmanövrerar honom med ett språkbruk han inte ens kan drömma om, dock får han mig att koka upp en aning och då har han väl lyckats. En stund senare när jag har runt 9k höjer jag upp en pott med JT och får ett antal syn, bl.a. hänger Dennich alias Pommes alias D i EMD på. Floppen kommer JT5 och tror ju mig vara hyfsat stark här så jag dyngar till med ett 2,4k-bet bara för att se en instapush från Pommes. Så mycket vet jag om honom att han inte sitter på skit här och att jag med största sannolikhet är slagen men jag orkar inte vika topp två, jag skriver på MSN vad jag har innan jag tar synen. Han har ju självklart 55 och varken turn eller river hjälper mig och jag är ute, det var ju i alla fall bättre att markerna gick till honom än någon annan vid bordet. I det här får vi se den största lokala framgången placeringsmässigt när Rille lyckas ta sig till ett finalbord och en hedrande åttonde plats. Very well played, mate!

Så om jag då ska försöka få till en liten summering över hela spektaklet så kan jag säga som ovan att det måste för egen del ses som ett fiasko, inte ens nära ITM i någon av turneringarna. Strukturmässigt tycker jag de flesta turrarna var kassa medan deepstacken var bra även om det nästan blev för mycket åt andra hållet istället, något mellanting hade varit det optimala. Rent arrangörsmässigt hanterades det bra även om jag tycker bet-hanteringen inte är någon höjdare, ganska pillrigt att få till en höjning och konstiga skalor i det hela men det är ändå petitesser i sammanhanget. Jag kan lugnt konstatera att Unibet härbärgar bland de sämsta spelare jag stött på på länge, inte i någon turre blev jag imponerad av spelet och även om jag inte spelade alltför länge själv i någon av turrarna så railade jag många av dom rätt länge. Det var rent horribla spel i många fall och många donkeys som hade tur i de avgörande lägena, många tycker att SS är rena rama fiskstimmet men det här var faktiskt snäppet värre.

En moralisk fråga dök upp också i samband med HU-turren då det hände att folk blev disconnectade varpå motståndaren mosade på för allt han ägde för att hinna sno så mycket marker som möjligt innan den andre hann connecta igen. I mina ögon är det inget sätt jag skulle vilja vinna en turnering på även om jag definitivt inte kan svära på att jag skulle göra likadant. Vad anser ni? Är det ok att i det läget bara sno allt man kan eller ska man vara en gentleman?

Sedan vet jag inte vad det är med mig och alla haters, jag börjar bli lite trött på att alltid ha någon/några railbirds som öser okvädesord åt mitt håll. Jag har ju resonerat som så att det är det bästa tecknet på att man är framgångsrik när folk hatar en men eftersom jag knappast lyckades i SM så vet jag inte om jag kan köpa det, Wettis körde med att jag är så karismatisk så det är därför jag drar åt mig alla dessa åbäken. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt den förklaringen...nej, jag kan bara ställa mig frågan, where is the love?

Jag körde lite turneringar vid sidan om deepstacken igår också och bäst gick det i SR där jag till slut kom på en 15:e plats, detta efter att ha haft 16k i första pausen vilket måste vara personligt rekord. Efter det blev det lite jobbigare även om jag låg i topp nästan hela vägen, mot slutet började bli bullyad av en annan storstack så jag tappade lite momentum innan jag till slut blev så short att det bara var en tidsfråga innan jag skulle åka. Tidigare hade jag också vunnit en mini-PLO-turre där jag inkasserade 600 kr som vinst och för dessa köpte jag in mig i 500-kronors kl.22.00 där de faktiskt har förbättrat strukturen mot tidigare löjeväckande 1500 i startstack. Numera har man i alla fall 3000 och det känns ju som minimum för en turnering med det inköpet... Jag kunde till en början bara glatt åse Dennich framfart där han totalt slaktade allt han kom åt och hade en gigantisk ledning ett tag, under tiden hann jag tappa ner till 2k innan jag till slut fick en bra uppdubblingshand i form av QQ. Jag höjer ju pre självklart och får en syn, floppen kommer J-hög med 67 som sidekicks. Jag bettar ut varpå han slår om och jag pushar, han hittar till slut synen med...65. Alla vet vi ju vad som komma skall och även om turn blankar så ger ju rivern en rättvis 5:a åt avskrädet, världsklass säger jag. Jag är så innerligt trött på att få in pengarna som favorit för att sedan bli utdragen och jo, det är väsentlig skillnad på att trycka in hela sin stack i det läget än att t.ex. som jag syna pre med 65 och utfloppa AA för att sedan få in pengarna på floppen. Tröttsamt är bara förnamnet...

Jag hade inte tänkt lira någon poker mer denna veckan förrän main-SM på SS på lördag men så såg jag att de körde SH ikväll så jag hoppar nog på det tåget, med tanke på hur snäll SS varit mot mig genom åren så tror jag på ett definitivt mer angenämt SM där än på Unibet. Fast å andra sidan, det kan ju knappast bli värre heller så vad har jag att förlora?

Det blir inte så mycket inläggande framöver då jag drar iväg på tjänsteresa på torsdag och återkommer hem lördagen en dryg vecka senare så ni får försöka bärga er, nog för att jag säkerligen kommer att skriva några inlägg till innan jag drar men bara så ni vet varför en tystnad lägger sig över bloggen efter det. Väl mött vid borden!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Prova SS:s så blir det genast lite "korrektare" ;)

Koivulainen sa...

Tack för tipset. :P