måndag 16 november 2009

I am sorry...

I beg for forgiveness...jag har inte uppdaterat på år och dagar, nästintill oförlåtligt av mig och jag kan ju snart inte lova förbättring mer då jag sviker er alla två läsare av bloggen. Jag ska dock försöka sammanfatta mina förehavanden lite oftare än en gång i veckan, det är ju bara för dåligt... Förra veckan började ju miserabelt med efterverkningarna av min stilfulla påkörning av en robust sten som vägrade ge vika för mitt vidunder till bil med följd att jag fick släpa bilstackaren till en verkstad för lagning av ett skadeskjutet oljetråg. Jag var totalt sänkt under måndagen och tisdagen på grund av detta men så skedde ett mirakel på tisdagskvällen, jag lyckades bli trea i SR på SS och "lyckades" är nog rätt ord då jag hade 450k av 600k marker i spel när vi var just tre kvar. Helt sjukt att jag lyckas tappa denna gigantiska ledning men några otursamma drabbningar räcker för att det ska vända, först torskade jag med AK mot A4s mot den ena shortien då han floppade sin ruterfärg direkt för en instakill på mig. Av bara farten tog han ytterligare 100k av mig då jag semiträffade x antal floppar men han slog om brutalt efter varje bet från mig. Han hittade väl helt enkelt en minirusch och jag hade inte vett nog att kliva undan, lätt att vara efterklok dock då jag hade dominerat spelet från att det var två bord kvar tills vi var tre kvar.

Någon hand senare plockar jag upp QQ och hamnar i dust med den andra muppen, han synar en preflopp-höjning och floppen kommer typ J-hög med två ruter. Jag bettar ut och han synar igen, jag bettar på turn(som är en ruter) igen och han ställer mig. Jag är typ 70% säker på att han har färgen men jag mäktar inte med en fold utan tar syn, visst sitter han på Ax i ruter och han tar nästan allt jag har kvar. Förbannade ruter. Till slut torskar jag med AT mot AQ eller något dylikt men jag brydde mig inte så mycket faktiskt, det viktigaste var att jag pengamässigt täckt reparationen av mitt sargade oljetråg. Veckan som började så miserabelt blev helt plötsligt klart mycket mer hanterbar, likväl som utgifterna har en tendens att komma med intäkterna så fungerar det vice versa i vissa fall också.

Onsdagen ägnades åt lite spel på Club Aqva men turneringen tog sig aldrig för min del utan jag försökte bygga någon form av stack, dock utan större framgång. Ungefär halvvägs i det hela synar jag upp en preflophöjning av Fisk-Magnus med mina 44 och floppen kommer TT3, jag känner mig både stark och svag på den men när Magnus bettat ut känner jag att det får bära eller brista så jag tycker in mitt allt. Det tar inte lång stund innan han säger syn och fläker upp AA, snacka om rigg. Turn och river blankar och jag är ute, bara att pallra sig hem och svära åt katten. Jag tog nya tag på fredagen och det var ungefär samma visa, kortsnittet lyste med sin frånvaro och jag fick kämpa konstant för min existens. Det utspelade sig dock två minnesvärda händer där jag i den ena fick en skjuts uppåt bara för i den andra strax efteråt puttas ner igen, låt oss ta dom i ordning:

1) Jag har A9s och synar en preflophöjning från Guzen, floppen kommer 458 och Guzen bettar ut med efterföljande syn från mig. Turn ger ett A i hjärter som då ger brädan två hjärter, båda checkar och river kommer 2hjärter. Jag känner att jag måste betta ut så jag gör det bara för att få ett omslag från Guzen på typ tre gånger mitt bet, det är en rätt stor del av min stack som skulle gå åt till den synen. Jag börjar analysera handens händelseförlopp och inser att hans bet på floppen antingen var ett simpelt cbet eller en indikation på träff, hans blixtsnabba och uppgivna check på turn får mig att tro att han inte har ett A. Rivern skulle kunna ha hjälpt honom men jag har svårt att sätta honom på backdoorflushdraget samt jag har också svårt att se att han höjt pre med en hand där en trea ingår. Efter dryga fem minuters betänketid och analys av handen tar jag till slut synen och han muckar sin hand, puh säger jag bara.

2) Några händer senare får jag ATklöver som jag tar en syn på en preflopraise från Rille med, floppen kommer 67J med två klöver. Rille bettar ut och jag synar, turn kommer en blank sjua och det blir rundcheck. Rivern kommer en klöver-3 och jag har fått in nötfärgen men jag känner hur det osar katt i hela lokalen, Rille slänger iväg ett halvpottbet ungefär och jag går in i thinktanken. Ett vik finns ju inte utan nu handlar det bara om att antingen syna eller slå om, jag känner dock så många obehagliga vibbar att jag är nästan på väg att på en gång ta en syn men tvingar mig själv att tänka igenom handen en gång till. Jag vet att Rille är lurig och knappast bettar ut tom på en så farlig bräda där både färg och kåk finns ute, den mest troliga handen jag sätter honom på i det här läget är en 67s och då är jag ju körd. Jag ser inte vad jag ska kunna få syn med för en hand om jag höjer om inte en som slår mig och då lär det inte heller handla om syn från Rille utan omslag, jag vill inte försätta mig själv i någon jobbig situation utan skulle nöja mig med potten som den är om jag vinner den. Jag begränsar helt enkelt eventuella förluster och tar bara syn, Rille viker upp 66 och rakar hem potten. Det sköna är dock att jag nästan tiltar honom mer med min syn än om jag faktiskt plockat hem potten, alltid skönt att få motståndarna att muttra.

Efter det blir jag dock aldrig människa mer utan får byta bord och hittar push med 66 från tidig position, bakom mig ställer Vetgirig och en annan snubbe som täcker mig pushar också till slut. Vetgirig visar upp QQ och den andre AK. Floppen kommer K-hög men med bara ruter, turn är en ruter och Vetgirig vinner main pott då en av hans damer är i ruter medan river är ett A och jag är ute. Tack och godnatt. Resten av fredagskvällen ägnas åt lite SM-satelliter på Unibet och till er som ännu inte upptäckt dessa säger jag bara: vilket värde! Det är SÅ mycket dåliga spelare i dessa så det är riktigt skrämmande, jag har inte kört alltför många men har nästan varje gång kommit topp fem eller något dylikt och då är det ändå dryga 30 med och bara ett säte. Trösten jag har i att jag torskat satelliterna är att jag vet vilka fiskar som kommer att lira ME, oavsett vad så kommer jag att köpa in mig i det för det går inte att gå miste om dylikt värde. Jag trodde inte spelnivån kunde vara så låg längre men ack vad jag bedrog mig, jag trodde SS var hyfsat fisktätt men Unibet är nästan snäppet värre.

Lördagen ägnades åt vila samt lite dejtande på kvällen då en flicka trillade över för lite film- och musikmys, det blev en lyckad kväll och vi får se vad som händer framöver. Vi kollade på "No Country For Old Men" och "30 Days Of Night" vilket påminde mig om hur underbart bra dessa filmer är, vi kikade på dom i bluray och det gjorde ju upplevelsen än mer gåshudsframkallande. Utöver detta har jag lyckats klämma en film till i helgen:

Titel: Up
Genre: Animerad komedi

En efterlängtad ny film från Pixar som handlar om en man som från barnsben varit besatt av upptäcksresande och utforskande, redan som barn träffade han på sin blivande fru och i början av filmen får vi deras livshistoria sammanfattad under några minuter och där framgår att de gifter sig men förblir barnlösa då hon inte verkar kunna få barn. De lever ut sina liv men på ålderns höst dör hon och han blir kvar ensam, ensam med bara hennes dröm om att ta sig till ett mytomspunnet vattenfall mitt ute i djungeln. Han bestämmer sig efter lite om och men för att ge sig av till detta ställe...med sitt hus som flygfordon. Här börjar äventyret som till slut kommer att involvera en asiatisk scout-wannabe, en talande hund och en hysterisk fågel bl.a. Jag gillade verkligen filmen då den har en mer vuxen och mörkare ton vilandes i bakgrunden men som säkerligen går de flesta barn förbi, humorn är återigen en skön blandning av vuxet och mer barnsligt och jag sitter och garvar högt åtminstone ett par gånger under filmen. Det är helt klart en matinékänsla över det hela och den underbara animeringen samt rösterna gör sitt till att stimulera sinnena, helt klart rekommenderbar.

Betyg: R R R R

Igår söndag sov jag till 14.30 innan jag orkade kliva upp och börja leva igen, dock valde jag att ägna kvällen åt...poker. Jag reggade mig till SR på SS och några satelliter på Unibet, i satellitväg lyckades jag klämma en fjärdeplats och det var lite surt då jag kände att jag hade kontroll på bordet. Vi var tre som hade runt 10k i stackarn medan chippien hade 20k, han var dock totalt genomusel så jag väntade bara på min chans. Jag trodde den kom när jag plockade upp 66, jag synar en preflopraise från honom och får se floppen TT4. Jag tror den är hyfsat safe och efter att han pushat funderar jag inte alltför länge på synen, dock hinner tanken om vik slå mig men jag orkar inte vara heroisk utan fullföljer lite dumdristigt. Han viker upp 77 och jag är ute, lite trist...eller ganska mycket trist. Samtidigt har jag alltså kört SR och första timmen där var i sin ordning, gick från 3k i startstack till 12k och livet lekte. Efter det tog det roliga slut och nästkommande timmen får jag kämpa för varje marker, jag springer in i lite skit och halkar ner på runt 5k som jag till slut ställer med, mina KT synas av AQ eller något liknande men jag lyckas klonka och dubbla upp. Inte alltför många händer senare plockar jag upp AA på BB, det är fold fram till knappen som slår upp det til 2,5k med blinds på 400/800 eller något. Jag har runt 10k i stacken så jag ser inget annat än att det är pushläge, det tar inte många sekunder innan han synar av det hela med 80% av sin stack med...KQo. Självklart belönas han för detta geniala move med en flopp KxK, turn blank, river blank. Grattis fisk-fuck. Inte så lite tiltad stänger jag ner datorn och muttrar hela vägen via duschen till sängen, jag åker som 42:a i det läget och hade jag bara fått vinna den lite rättvist hade jag haft ett bra utgångsläge inför sista delen av turren. Jag börjar känna igen tendenserna, jag har inte det riktiga flytet i de avgörande lägena...det spelar ju ingen roll om jag klonkar tidigt om det inte får hålla senare. Blä.

Det är väl storyn so far och ikväll blir det faktiskt pokerfritt vilket framkallar en viss dos ångest, det kliar i fingrarna men jag måste försöka bevara formen inför nästa vecka då SM på Unibet kickar igång. Jag har ju lyckats satellita mig till HU och PLO och ME kommer jag som sagt att köpa in mig till om inte annat, jag är lite sugen på DS under nästnästa söndag. SH vore också kul men vafan, någonstans måste man väl dra gränsen eller? Veckan efter det är det ju SM på SS och de kör ju också x antal sidoevents om än med lägre inköp. SE på Unibet kostar $105/st medan de på SS kostar 500kr/st, en viss prisskillnad men det sköna på SS är ju att jag redan är kvalificerad för ME. Det ser ut att bli en hel del poker framöver så det lär ju inte råda någon brist på tiltmaterial men jag hoppas kunna få rapportera om framgångar också, jag känner mig i hyfsad form och har rätt bra självförtroende i spelet. Vilken kick på kulorna på folket om jag t.ex. mot alla odds skulle lycka vinna ett SM eller något, det ni! Då skulle ni få kalla mig Sir Koivulainen, annars skulle jag inte svara på tilltal...

Väl mött, fiskar...

1 kommentar:

Anonym sa...

floppen var 45K o d spelar en väsentlig roll tycker iaf jag. bra syn till slut iaf. hade jag vart nykter hade jag spelat handen likadant men inte prata o hjälpt dig så mycket. Hade jag floppat set hade jag spelat likadant oxå!