tisdag 3 november 2009

Satellitklonk...

Jag vet att mitt förra inlägg var i saftigaste laget så jag ska försöka uppdatera oftare så ni slipper blöda ur ögonen när ni följer mina ack så upphetsande öden och äventyr. En snabb recap av den senaste veckan, bortsett från DM då, som varit mer än lovligt pokerfylld:

Onsdags i förra veckan: Turre på Club Aqva där jag aldrig riktigt kommer med i spelet utan lyckas med stort flyt dubbla upp mig i ett prekärt läge bara för att en liten stund senare dräpas helt.

Torsdags: Jag körde Sverigerankingen men jag tror nog att jag var ute ur den relativt fort, antagligen för att jag inte minns den överhuvudtaget.

Fredags: Turre på Club Aqva där det började hyfsat och jag var med rätt bra i turneringen tills tilthanden nummer ett kom, jag har en hyfsad stack och sitter med 75o på knappen. Det är fold fram till mig och blindsen är 150/300 och jag tar en syn för skojs skull, Vetgirig på SB slår upp det till 1 200 med en efterföljande syn från Jonker på BB. Här sitter jag med mina två polare på axlarna, den onde och den gode fisken, och de diskuterar som aldrig förr vad som behöver göras. Jag är halvvägs in med markerna för syn i potten när jag får någon form av aha-upplevelse och foldar min hand utan vidare. Floppen kommer 864, jag hade floppat nöten så det heter duga och bara för att göra saken än värre så bettar Vetgirig direkt ut på floppen bara för att se Jonker slå om. Efter en viss stunds funderande pushar Vetgirig in sina resterande marker och Jonker synar självklart, Vetgirig har JJ och Jonker 86. Turn och river blankar, jag hade tripplat min stack och varit brutalt med i turren. Jag kan inte släppa den handen och den färgar resterande delar av min turre när jag bara sitter och muttrar ångrandes min vekhet. Jag kommer inte ihåg hur jag åker men jag åker strax innan halva startfältet återstår, det är bara att ta sig hem och grina.

Lördags: DM då, say no more.

Söndags: GP-turre i Hallsta där jag får en formidabel start och får upp mina 12k i startmarker till runt 30k innan fallet börjar, jag inser varför jag hållit mig från Hallsta ett tag. Spelet är helt ogreppbart och jag får sjuka syner mot mig samtidigt som otajmingen även börjar visa sitt fula tryne, efter att en halvkaxig rookie tagit 20k av mig i marker lackar jag ur och låter aggressiviteten styra. Det hela tar slut mot Vesa som spelat odefinierbart innan, jag har 67 och raisar upp det pre. Syn från honom och floppen kommer A6x, jag bettar ut och han synar. Turn T och båda checkar. River 7 och jag tror mig ha dragit ut å det brutalaste, Vesa bettar ut och jag pushar för nästan fyra gånger hans bet. Nu sitter "fanskapet" ;) och steker en stund bara för att sedan syna med en slowrollad TT på hand, tack för den. Jag orkar inte ens bli tilt utan x:ar bara ut mig och börjar rulla hemåt, vi får väl se när jag hittar ut till HPK igen efter den pungsparken till turnering. På kvällen blir det en SR men den kommer jag inte ihåg något av så det lär inte heller ha gått något vidare...

Måndags: Månadsfinal för oktober i SR på SS och jag börjar bra, jag bygger upp min stack från 5k till nästan 8k första 40 minuterna och detta genom att endast spela små potter. Jag känner mig väl till mods när jag plockar upp AKh och höjer upp det med omslag från chippien vid bordet, jag tar en syn och får se en T-hög flopp med två hjärter. Kall som jag är checkar jag handen till honom och han bettar ut, jag instapushar och han instasynar med QQ. Trots alla mina miljarder outs missar jag allt och är ute innan första timmen är slagen, jag ångrar inte spelet då jag vill få en bra start i dessa turrar och är beredd att ta risker tidigt för att få en spelbar stack. Nu höll inte träffbilden den här gången men det blir väl fler chanser...

Idag: Det blev en spontangrind ikväll då Wettis ringde på eftermiddagen och föreslog en fotbolls-/pokerkväll och jag är ju inte sen att tacka ja, tyvärr blev det ingen fotboll då min box är paj och den Wettis tog med sig ville aldrig acceptera mitt kort men det gjorde inte så mycket då vi hade fullt upp med pokern. Vi körde båda SR och så blandade vi upp med diverse SM-satelliter på Unibet. I SR började vi båda bra men tappade spelet strax innan första pausen, jag återhämtade mig aldrig men Wettis hängde kvar en stund trots att han åkte på en brutal bad beat. Efter att ha dubblat tidigt floppar han nötstegen med J8 på floppen T79 och hamnar där all-in mot en annan tidig storstack som har AA. Turn A. River A. Fy fan är bara förnamnet på den. Istället för en stack på 12k efter en halvtimme är han nere på dryga 3k, jag lovar att tilten gick att skära i för så kapital var den. Det var dock inte nog med det då han i sin sista hand i turren plockar upp AA och hamnar all-in mot två andra som täcker honom, de har QQ och 55. Floppen blank, turn blank, river 5. Ridå. Som tur är får han sin revansch på Unibet då han lyckas ta sig hela vägen i en €2-satellit till main event i online-SM, riktigt bra spelat och med lite coachning från mig kunde det ju inte gå fel. ;) Under tiden lyckas även jag miniklonka en PLO-satellit till SM så då har jag den klar i alla fall, det ser ut att bli en hektisk sista vecka i november då SM-eventen avlöser varandra och main event är ju till och med ett tre-dagarsevent i år.

Hyfsat pokerbefläckade dagar eller vad säger ni? Imorgon blir det med största sannolikhet lite mer av den varan på Club Aqva, vi får väl se hur länge jag pallar innan den mentala kapaciteten börjar ta seriöst med stryk. Det kanske den redan har gjort från denna evinnerliga exponering av satans syndverktyg nummer ett, dobbel. Jag kör tills jag stupar och på tal om stupar så peppar peppar, jag tror förkylningen kan vara på väg att börja lätta en aning. Inte en dag för tidigt...

Spelfronten ser äcklig ut framöver, jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till. Jag har ju införskaffat Borderlands nyss och nu är ett mastodont-RPG på gång från Bioware som då alltså är RPG-spelens gudar, deras nya epos heter Dragon Age:Origins och släpps femte. En knapp vecka senare är det dags för årets spel Modern Warfare 2 att landa i butik, en vecka efter det dyker Assassin's Creed II upp. Samtidigt har det även redan nu dykt upp DJ Hero som jag gärna skulle vilja prova plus att det självklart dyker upp x antal andra intressanta spel...hur f-n ska jag få det här att gå ihop? Ändå har jag redan lagt mitt TV-seriegrindande ganska rejält på is och film har det inte blivit så mycket av heller, jag tror jag måste ta ledigt ett halvår eller något för att kunna mäkta med det här. Pust.

Nu är det sova som gäller, ha det gott!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Spelet är helt ogreppbart och jag får sjuka syner mot mig"...
Jag vet jag tillhör en denna skara som kan göra det du skriver här...
men jag har en sak som du saknar: Självinsikt!

Fredrik N

Koivulainen sa...

Och jag har något du saknar, självdistans...orka jiddra...