onsdag 15 april 2009

G.I. Koivulainen...

Då var första dagen av GI-stuket nästintill avklarad och det har gått hyfsat, frukosten bestod av hackade ägg med tonfisk och lite majonnäs och som mellanmål blev det ett kokt ägg. Den delikata lunchen bestod av tacosallad varpå eftermiddagen följdes upp med ännu ett ägg som mellanmål, nu ikväll på hemmaplan har det gjorts iordning lite torsk med majonnäs och paprika. Inte alls oäven första dag i matväg, inte ens hälften så trist som jag hade trott och till och med torsken smakade gott. Jag är ju inget större fan av fisk rent generellt men vad gör man inte för att maniskt följa upplägget, jag kommer dock att göra ett avsteg från det hela då jag vägrar laga nya rätter för varje dag då jag istället kör typ två dagar med samma rätter men att jag skiftar dom mellan lunch och middag från den ena dagen till den andra. Jag har inte varit överdrivet hungrig eller känt av någon påtaglig trötthet, liten tendens till huvudvärk på eftermiddagen men det kan lika gärna bero på att det känns som att jag ännu en gång är i förstadierna av en förkylning. Jag fattar inte att jag alltid ska gå runt och känna mig sjuk...mentalt är jag ju det permanent men fysiskt borde jag ju kunna hitta några ögonblick av lycka.

På tal om fysik så var jag HELT förstörd idag efter gårdagens holmgång och våldföring på mig i innebandyn, jag höll banne mig inte ta mig upp ur sängen utan var tvungen att hugga tag i en av sängstolparna för att häva mig upp. Resten av dagen gick åt att grimasera av smärta varje gång jag gav höften någon som helst form av anspänning samtidigt som jag tydligen sträckt något på högersidan av bröst/arm, nacken känns inte helt hundra utöver det och så lite förkylningstendenser. Ni förstår att det är riktigt synd om mig och att jag skulle behöva någon som tröstade mig lite, nog för att jag bjöd upp kissen på lite romantisk middag med bjudningar av torsken men det är ju inte den typen av pussy jag är ute efter. En polare har börjat verka som matchmaker lite halvt som halvt så vi får väl se vad han eventullt hostar upp, ifall jag kan bli torsk på annat sätt.

Fotbollen igår, ja. Den var ju helt absurd och från en helt annan planet, hur kunde inte Liverpool knyta ihop det efter två strypgrepp på Chelsea? Underbart vidrig match och på något sätt kändes det som att Liverpool ändå kunde ta det men icke sa nicke, det sket sig och det är bara att tacka för en heroisk insats även om det som sagt kunde ha knytits ihop vid ett par tillfällen. Nu håller vi alla tummar för att Man U åker ur men det ser inte så bra ut för oss Man U-hatare då de leder med 1-0 med snart halva matchen gången. Det är sanslöst att de gossarna alltid klarar sig ur alla situationer, de är fanimej unika i det dessa psykfall...

Pokermässigt funderar jag på att eventuellt ta mig till klubben imorgon för lite Super Torsdag men schemat är tight och ekonomin spänd, jag måste ju få tid till att laga iordning mina meals på kvällen och sett till införskaffandet av varorna till första omgången av GI-rätter kommer det här inte att bli billigt. Jag får ta en funderare på det eftersom jag trots mina motgångar på sistone ändå känner ett visst sug efter pokern, speciellt live-varianten...

Vad annars? Ja, jag glömde ju att berätta om blådåren i trafiken igår, en kvinna försökte köra på mig i rondellen vid Erikslund och utan mina reptilsnabba reflexer kunde det ha smällt hyfsat. En rejäl tutning och några robusta svordomar senare gick livet dock vidare. Jag förstår inte hur svårt folk verkar ha för rondeller i synnerhet och bilkörning i allmänhet, jag är ingen mästare och gör väl mina tabbar också men det känns ändå att jag trots min ringa erfarenhet har en mognad och helhetsbild som många saknar. Förvånansvärt värre!

Shantaram säger jag bara, vilken bok. Jag är helt uppslukad av den och tankegångarna i den, det är många djupa filosofiska diskussioner som blandas in i själva storyberättanden och som läsare får man verkligen fundera till en aning på varje sida i princip. Rekommenderas ännu en gång starkt, en klassiker i mina ögon.

Nej, nu får jag väl försöka göra mig av med lite protein if you know what I mean...

Inga kommentarer: