söndag 23 januari 2011

Ärketilt...

Fan vad jag är brutalt tiltad just nu, har precis åkt ur Svenska Spels söndagsstek efter väldigt dåligt spel av mig men allt beror på en hand tidigare som vägrade lämna min veka hjärna. Trekvart in i turren plockar jag upp JJ och får en raise med syn samt en reraise på den innan det är min tur att agera, jag vet inte riktigt vad jag ska göra så jag synar bara vilket två andra bakom också gör. Floppen kommer QJx i bara hjärter, de två första checkar och ursprungsreraisaren bettar ut 3/4-pott. Jag ser ju inget annat än push och har någon QQ eller färdig färg så får det vara så, de två första viker och killen som betat ut tar syn med...AQspader. Wow. Ni som känner mig vet ju dock vad som följer, nämligen ett hjärter på turn och ett till på river för split-pot. Being Koivulainen. Den handen släpper inte mig överhuvudtaget efter det och mitt spel blir lidande därefter, jag försöker och försöker men inget fungerar. När jag väl får AQo bestämmer jag mig för att bli Ivey för ett ögonblick och är inställd på att spela ut fisken vilket är dödsdömt, första lektionen man lär sig i poker är att inte försöka avancerade moves på dåliga spelare för de förstår ändå inte. Nåväl, floppen kommer 9-hög och jag checkar varpå den enda som synat också checkar. Turn kommer en K och han bettar ut, jag slår 3x och han lägger på 0,5x på mitt bet. Det är här jag får för mig att han kör en motbluff på mig och att jag kan få bort honom från handen genom en push...eller hur. Killen har autosyn med K9o och jag är ute...att han synar preflopraise med K9o är ju en annan femma dock. Summa summarum, det var länge sedan jag var så här tilt. Helt sinnes. Jag trodde i ärlighetens namn att jag kommit över och förbi min tiltbenägenhet men så verkar inte vara fallet, det bara kryper i hela kroppen av vilja att slå sönder något mjukt.

Bidragande orsak kan vara att jag under dagen spelat upp gårdagens vinst från LL på SvS på hela 350 kr till nästan 3k på PLO-cg bara för att tappa allt, LL gick helt ok igår även om jag aldrig var riktigt med i matchen utan hankade mig fram. Tyvärr stupade jag på en försmädlig 21:a plats av runt 350 spelare, jag når inte ända fram längre mot förut. Kom jag topp 20 var jag given topp tre kändes det som på den gamla goda tiden, nu får jag kämpa mig ITM överhuvudtaget. Kanske dags att omvärdera mina skills överlag... I onsdags kom det dock en liten framgång på Aqva då jag kom trea av 19 men lika bra gick det inte i fredags då jag åkte rätt tidigt med dryga 30 spelare. Det roliga vad gäller Aqva är dock att det verkar vara en rejäl nytändning på gång där, deltagarantalet har gått upp rejält och inför nypremiärturneringen ser det riktigt bra ut då den verkar bli fulltecknad redan ett par veckor innan den äger rum. Trevligt trevligt.

För egen del blir det inte mycket poker de kommande två veckorna då jag kommer att befinna mig på tjänsteresa i stort sett hela tiden, blir att mellanlanda hemma en dag nästa helg för att sedan dra iväg igen. Det kostar att ligga på topp helt enkelt...

Veckans besvikelse är att förra helgens ljudorgie från grannarnas samlagsaktiviteter inte har upprepat sig, hade stora förhoppningar men de har alltså grusats brutalt. Jag får försöka kompensera på något sätt och hoppas på bättring på den fronten framöver...eller kanske helt enkelt ge mig in i någon sänghalmsbrottningsmatch på egen hand. Fat chance.

En hel del kvällstid har ägnats åt spel på X360 och jag håller som bäst på med spelen i Mass Effect-serien där jag för någon dag sedan spelade klart ettan och nu har gett mig i kast med tvåan. Här kan vi snacka kvalitetsspel, det är för er som inte vet ett rollspel som utspelar sig i en science fiction-värld. Många beslut som du tar bärs över till andra delen i serien och du får leva med konsekvenserna där med allt vad det innebär, du jonglerar med ett antal relationer samtidigt och varje replikskifte kan ge konsekvenser i långa loppet. Den tid och energi som lagts ner på att skapa en realistisk och engagerande värld och historia är respektingivande, det är som att vara delaktig i en film när man kör dessa spel och vissa beslut gör nästintill ont på riktigt. Om ni är upplagda för ett ganska tidskrävande men väldigt givande spelande bör ni kolla upp dessa spel, det är ganska stora inslag av TPS i det hela också då det blir mycket stridande. En kväll i förra veckan var det dags för lite GOW2-hordande igen och det var lika kul som vanligt, vi tog alla 50 vågorna på en bana på tre timmar. Det kändes som att psykningarna haglade som aldrig förr och det bäddar ju för en god upplevelse om något, mer sådant åt folket.

Utöver detta är det inte mycket att rapportera om, det är väldigt mycket jobb just nu och lär bli så framöver också så möjligheterna till andra eskapader är väldigt begränsad, det gäller verkligen att ta vara på den tiden som blir över. Den här helgen var det t ex tänkt att jag, Wettis och Plzd2BeatU skulle ha en spelkväll hemma hos mig men efter att Wettis bangat blåste jag av det helt då jag kände att jag behöver egentid då det känns som att jag knappt fått det på ett bra tag nu. Att den tiden inte ägnas åt mer än att bara vara må så vara men det behövs också, i alla fall för mig.

Jag ska inte säga något om uppdateringsfrekvensen här men förbättringar finns det helt klart utrymme för och ambitionerna finns, nu gäller det bara att hitta tiden också. Hoppas ni ändå får ut något och kan hitta motivationen att hänga kvar... Jag hänger kvar ett bra tag till i alla fall, om inget oförutsett händer alltså. Må gott...

Inga kommentarer: