söndag 26 juni 2011

Life goes on...

Jag har så sakteliga återhämtat mig från veckans närkontakt av rådjursgraden även om det smärtar i plånboken att behöva hosta upp 5k i självrisk, bara för att någon tomte på försäkringsbolaget inte lyckats haspla ur sig att det finns en merförsäkring. Det känns som det är alldeles för många utflöden av kontanter just nu jämfört med inflöden, pengarna bara rinner ur händerna på mig och det känns väl sisådär. Den tidigare upparbetade bufferten minskar snabbt i omfattning... Jag var dock nära i onsdags att fylla på den igen då jag kom långt i Lillördag, slutade som åtta eller något dylikt efter att ha åkt på grym misstajming på finalbordet då jag plockar upp AKhj på knappen med fold fram till mig. Rosjon sitter på SB och har pushat i tid och otid så jag ger inte så mycket för hans eventuella agerande utan höjer upp det minimalt, han gör likadant nu som så många gånger förr d.v.s. pushar och jag gnuggar händer när BB viker. Instasyn från mig och han visar upp AA, ridå. Så tråkigt när man springer på sådant skit i avgörande lägen, det känns som att allt arbete fram tills dess varit förgäves. Med bara smulor kvar pushar jag från SB ett varv senare när det är foldat till mig, jag har 62o men med typ 6BB finns det ingen återvändo. Tyvärr för mig hittar Rosjon synen med K9 för en tredje-/fjärdedel av sin stack, lite tveksamt spel i mina ögon för han behöver inte ta den synen där med tanke på hans stack och vad det kostar honom. Självklart håller hans hand och han har dubbeldräpt mig, surt sa räven...

Midsommarhelgen flöt förbi obemärkt, är inte så mycket för detta svenska tramsande med lekar och stoj. Om ni ska supa, gör det bara istället för att hitta på en massa andra ursäkter och kringaktiviteter för att rättfärdiga en sup eller två. Alkoholintag är inget att skämmas för, det är väl mer det vissa gör under påverkan av ruset som kan vara något att hänga upp sig på. Det är som med alla högtider här i Sverige, det är alltid en blandning av glädje och tragedi så fort det ska firas. Alltid börjar det med lek och stoj men så slutar det med fel umgänge i ett buskage eller ett nakenbad där det ena ledde till det andra, i värsta fall kan det till och med sluta i våld och blodspillan. Jag tog det som sagt jäkligt passivt dock och passade på att vila upp mig efter en rätt slitsam tvåveckorsperiod, jag behöver ladda batterierna mellan varven för att palla. Det har blivit en del film- och TV-serietittande, jag betade bl.a. av resterande avsnitt av serien Game Of Thrones och den växte mot slutet och det rejält. Efter en första halva av säsongen där det mesta gick åt att sätta karaktärerna och bakgrundshistorian tog det mer fart mot andra halvan av säsongen, slutet bådar gott och det kan nog bli en riktigt bra andra säsong ifall HBO orkar fullfölja. I filmväg blev det:

Titel: Suckerpunch
Genre: Action

Jag hade rätt höga förväntningar på den här rullen men blev nog besviken måste jag säga, var inte alls så som jag hade tänkt mig även om den hade sina ljuspunkter. Det handlar om en tjej som, efter att vådaskjutit sin syster till döds när hon försökt stoppa fadern från att våldföra sig på henne, sätts på ett mentalsjukhus av något slag. En del av rehabiliteringen där går ut på att utföra dansshower och i samband med träningen för dessa träffar hon på ett gäng andra tjejer som hon börjar smida flyktplaner med, det är ungefär där filmen tappar sin struktur. Nu börjar vissa drömsekvenser blandas ihop med verkligheten där drömsekvenserna avbildar tjejerna som någon form av insatsstyrka i en sagovärld, det flippar för mycket för min snack och det finns ingen klockren koppling mellan dessa drömmar och huvudstoryn. Det är väl coola effekte och så men det räcker inte, storyn är för udda och håller inte hela vägen. Besvikelse, helt klart.

Betyg: R R R

Jag tittade även klart på CSIs senaste säsong och där är väl största nyheten att Lawrence Fishburne hoppar av efter några säsongers deltagande, frågan är nu vem som ska ta över som head honcho efter honom och den tidigare karaktären "Gil Grissom". Jag kan väl tycka att den serien nästintill gjort sitt efter 11 säsonger eller vad det nu är, även om den fortfarande har sin charm. Jag följde ju CSI:NY och CSI:Miami tidigare också men de har jag tappat längs vägen sedan någon säsong tillbaka, det är ju inga serier som direkt tillför något till världen mer än som tillfällig avkoppling. Klassen på serier har ju höjts så brutalt senaste fem åren att det krävs något extra för att verkligen få till en framgång, de här gamla serierna lever mycket på gamla meriter och jag tror tyvärr att de nog snart får kasta in handduken.

Sista veckan på jobbet innan semestern, ska bli så sinnessjukt skönt att komma ifrån och för en gångs skull har jag nästan hela semestern uppbokad med aktiviteter. Jag ser framemot lite soft häng i Riga och jag ser framemot bortkopplandet av vardagen i Finland. Jag hoppas min bil bara hinner bli klar, annars blir det seriösa problem men prognoserna lät goda då reparatören hade lyckats få tag på lite begagnade grejer så lyktan ser säkrad ut. Han hoppades på att kunna få till det mot slutet av kommande vecka och vi håller alla tummar vi har för att den planen håller... Pokermässigt blir det nog lugnare nu i juli, både för att Aqva tar sommarlov och för att ekonomin behöver hållas i lite stramare tyglar. Det är ju inte så att pengar inte kommer att gå åt med tanke på Riga och Finland så det är nog bara att se till att hålla i så gott det går, har ju en trevlig restskatt på 12k att se framemot i höst också. Being me.

Inga kommentarer: