söndag 5 augusti 2012

Nystart...

Då är det bara timmar kvar av semestern och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, skratta av hysterisk insikt om att det är ett år tills nästa längre ledighet eller gråta över att det gick så fort igen. Det sistnämnda har man ju fått göra ofta fast i andra sammanhang då... Jag brukar inte vara särskilt väderkänslig men den här sommaren har till och med jag reagerat över de gråa tonerna som fått råda i sommarkulörerna, självklart skulle väl den här sista kvällen av semestern visa sig vara en av de finare kvällarna under hela sommaren. Nåja, man ska inte gråta över något man aldrig haft utan bara streta på vidare, man får hitta solskenet på annat håll helt enkelt.

Dagen idag ägnades mestadels åt lite umgänge med bröderna på deras hemmaplan, alltid skönt att fylla på med lite familjeenergi. Tyvärr omvärderade jag mitt tidigare beslut idag om att inte spela någon turnering idag genom att låna lillebrors flickväns dator för att regga mig till Steken för att sedan skynda hemåt, jag hade dock en dålig känsla i maggropen och det visade sig vara gudsförgätet. Jag började stabilt och fokuserade på att inte ge mig in i några konstigheter, en bit in plockar jag upp 66 som jag synar en raise pre med och floppen kommer T-hög där en motståndare bettar ut rätt hårt varpå en annan synar så jag känner mig definitivt slagen varför viket är självklart. På turn dyker en vidrig sexa upp dock och aggressorn i handen trycker allin direkt med 3 x pott-bet, riktigt skumt spel och jag tror nog att jag hade haft honom i det läget då floppen var T42 och det enda som slår mig är TT. Dock spelade han den riktigt skumt och den iakttagelsen låg bakom min bust senare...

En dryg timme in i turneringen plockar jag upp QThj som jag synar en 3xBB-bet med bara för att se samma herre från föregående hand slå upp det till 13BB som en kille innan mig synar, jag gör en fisksyn och får se en Q-hög flopp med två hjärter. Här ställer han rakt ut igen, samma move som i min 66-hand och jag blir nästan förbannad. Jag vet att jag hade tagit honom förra gången och den insikten får mig att ta den idiotiska synen här istället, han visar upp KK och trots att rivern visar en T är det förgäves då turn parat bordet redan. Jag är nere på småskrammel och vet att jag spelat dåligt, den lilla oron jag hade innan turneringen startat har förvandlats till apati så det dröjer inte länge förrän jag är ute. Jag borde lyssna mer på min magkänsla, jag är inte i form längre efter viktoriorna för några veckor sedan. RSF är fortsatt överjävlig mot mig då han t ex dräpte mina KK allin pre med sina JJ när han rivrar sin tvåoutare, skulle gärna banna honom från SvS om jag så kunde eller i alla fall rigga om hans konto så att han inte längre drar ut mot mig. Fanskap.

Nu har jag dock bestämt mig vad gäller mitt fysiska förfall, nu är det nog. Från och med imorgon ska jag ta tag i det, både vad gäller kost och motion. Ska ta det så sakteliga så att jag inte skjuter bakut, får inte avskräcka mig själv men är rätt trött på mitt svullande nu. Äter ju banne mig godis bara för att, utan att ens njuta av smaken i princip. Då har det gått långt men bra så, då är jag avtrubbad och trött på skiten i alla fall. Fulmaten får stryka på foten också, kanske jag slipper frågorna kring borden om jag laddat upp med en pizza även denna gång. Jag börjar inse medias kraft i dessa sammanhang, tänk vad 15 minuter av skam kan ge för effekt...

Här har jag varit svensk-patriotisk under OS och vad får jag för det? Jo, en jämförelse av svenskarnas OS-guld i segling med vändningen av Tre Kronor mot Finland när de låg under med 1-5. Suck. It's a hard-knock life being a Finn. Idag såg jag förresten Finlands första deltagare i OS, han kom sist i sitt löplopp. Det känns tryggt.

På tal om mitt mediala genombrott(sammanbrott?) tidigare så kom jag på att Dybban faktiskt bjöd in mig till framstjärten för att köra Superweekend-turneringen på kasinot, kollade upp det hela och den då nämnda turneringen går den 8:e september. Det vore inte helt fel att åka över dit och visa var skåpet ska stå, tror jag måste ta och snacka med den lilla spelevinken och se om han fortfarande är inne på den linjen.

Nej, nu återstår nog bara en dusch innan det är dags att nanna kudden för att kunna fungera som en vanlig knegare imorgon igen. Jag ska dock försöka beta av boken jag läser precis innan jag sluter de blå, boken heter "Spöa döden" och är skriven av Josh Bazell. Den är rätt annorlunda i stilen då det konstant i texten infogas lite humoristiska förklaringar till termer som fotnoter, det hela utspelar sig i medicinens värld då det handlar om en lönnmördare för maffian som fått vittnesskydd och numera verkar som läkare. Problem uppstår dock när en patient på sjukhuset känner igen honom och det är storyn börjar i princip för att sedan spinna på med historiska återblickar parallellt med utvecklingen av händelserna i nuet, mycket läsvärd enligt mina kriterier i alla fall.

Inga kommentarer: