tisdag 9 december 2008

Dagens videor:

Artist: Days Of The New
Låttitel: Touch Peel Stand



Ett ganska gammalt band som jag inte ens vet om de existerar längre men jag äger i alla fall några skivor med dom, jag plockade upp en av dessa och poppade i bilen idag så jag tänkte dela med mig av dessa gossar. De är någon slags halvakustisk korsning mellan grunge och rock, svårdefinierade i all sin enkelhet men riktigt skönt att lyssna på om man är på det humöret. Sångaren har en riktigt skön röst och håller ihop låtarna på ett bra sätt, jag ber dock om ursäkt för deras utseende. Sicka luffare...

Artist: Three Days Grace
Låttitel: Pain



Ett suveränt band som jag upptäckte förra året typ även fast de funnits några år längre än så, äkta amerikansk rock som kombinerar hårdhet med melodi och jag lovar att det funkar även för er som gillar lite hårdare tag. Riffen på deras gitarrer är sanslöst sköna och de bygger verkligen upp refrängerna och melodierna till himmelska höjder, hela plattan som den här låten kommer ifrån är grym. Tänk Evanescence som blir påsatta av Metallica samtidigt som Backyard Babies softar i en soffa bredvid...eller något... :)

Artist: Unloco
Låttitel: Become I



Det här bandet är ett av de viktiga för mig de senaste fem åren, jag får gåshud varje gång jag hör dom och de är ännu ett exempel på hårdhet kombinerad med melodi men de har hittat ett eget helt unikt koncept där de varvar obeskrivlig skörhet med oresonlig hårdhet. Även här är sångaren ett kapitel för sig, hans röst är otroligt mångsidig och känslofull. Nej, jag börjar snart grina ifall jag fortsätter skriva... :)

Artist: Ill Nino
Låttitel: How Can I Live



Ännu ett av de mer betydelsefulla banden för mig de senaste fem-tio åren, det här är ett amerikanskt latinoinspirerat gäng som kör stenhårt mangel med melodi(skrällbud va?) men tillför en spansk ingrediens som gör att de känns väldigt fräscha och nyskapande. Jag var och såg dom live på Klubben på Fryshuset för några år sedan och jag får fortfarande gåshud så fort jag tänker på det, de var så intensiva på scen och återigen var sångaren en orkankraft. Hans röst växlar mellan sockersött sjungande och bestliknande vrål som om det vore rena söndagsskolan...jag gillar verkligen momenten när de drar igång med spanska i låtarna, det funkar extremt bra till deras ljudbild. Nej, lyssna själva och bli hänförda...

Ok, då har ni fått fyra band att bekanta er med och om ni inte gillar ett endaste av dom kan ni fan sluta läsa den här bloggen. :) Det här är kvalitetsmusik, gott folk! (speciellt de två sista...)

Inga kommentarer: