torsdag 12 april 2012

Nära skjuter ingen påskhare...

Igår var jag riktigt nära att få till en klonk på SvS igen, Lillördag körs ju som bekant på onsdagar och efter en absurd berg-och-dalbana turneringen igenom tar jag mig till finalbordet som chippie. Det blir dock fortsatta svängningar och till slut får jag ge mig med AQ mot A4 där nossluap får in stegen på rivern, rejält bitter kan jag meddela då jag för min 5:e plats fick 5k medan första var 22k. Nog för att just han var brutal chippie i det läget men jag hade ju gärna dubblat upp där och varit tvåa men tji fick jag trots att jag fick in det med bäst hand. En stund innan avgörandet hade jag en riktigt suspekt hand dock som jag knappast spelade optimalt utan jag blev en aning förvirrad över läget, så här såg det ut:

***** Hand 1744382754 *****
4000.00/8000.00 Texas Hold'em (No Limit )
Hand startade: den 12 april 2012 00:53:45
LillLördag (Vanlig /Turnering )
Plats 1: (Tom)
Plats 2: GoBaLi (171116.00)
Plats 3: MrFogts (88018.00)
Plats 4: (Tom)
Plats 5: nossluap (425582.00)
Plats 6: (Tom)
Plats 7: (Tom)
Plats 8: onealn (130096.00)
Plats 9: Koivula (220188.00)
Plats 10: (Tom)
nossluap är Givare
GoBaLi lägg Ante 400.00
MrFogts lägg Ante 400.00
nossluap lägg Ante 400.00
onealn lägg Ante 400.00
Koivula lägg Ante 400.00
onealn lägg Lilla M 4000.00
Koivula lägg Stora M 8000.00
** Giv **
GoBaLi [N/A, N/A]
MrFogts [N/A, N/A]
nossluap [N/A, N/A]
onealn [N/A, N/A]
Koivula [Kk, Ek]
*** Bet Runda 1 ***
GoBaLi Höjer 24500.00
MrFogts Lägger sig
nossluap Höjer 71750.00
onealn Lägger sig
Koivula Synar 71750.00
GoBaLi Synar 71750.00
*** Flop(Board): *** : [5k, 8r, 9r]
*** Bet Runda 2 ***
Koivula Passar
GoBaLi Passar
nossluap All-In 353432.00
Koivula Lägger sig
GoBaLi Lägger sig
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Totalpott: 221250.00
nossluap Vinner potten Vinst: 221250.00
Hand avslutad: den 12 april 2012 00:54:39
 
Jag vill inte ens ge er mitt dysfunktionella tänk innan ni gett mig era åsikter, kan ju säga att just nossluap och GoBaLi varit hyfsat aktiva där den förstnämnda verkligen varit inne och höjt många potter som han också obehindrat fått ta hem oftast pre. Input, tack, och var inte alltför hårda mot mig.
 
Rätt bra facit dock den senaste veckan, jag har kört tre turneringar där jag i Långlördag kom på 15:e plats med 30 ITM och så en femteplats nu med 30 betalda där Febern i söndags var den enda turneringen jag inte ITM:ade. Måste man väl antar jag vara nöjd med...
 
Annars har det väl inte hänt så mycket drastiskt, jobbet suger all kraft och den lilla som blir behöver ägnas åt diverse småpulande. Ikväll roade jag mig med lite kvalitativt Xboxande då vi drog ihop gamla Gears-gänget och körde lite olika spelformer. Sjukt nog lyckades mitt lag med tre lirare bräcka det andra med fyra så tack till Sandman och PureGazer för den goda teamandan, skönt att piska bland annat Valterego. Utöver det har jag också kört en hel del Mafia II på krysslådan, ett gammalt spel jag vet men jag har börjat rota runt lite i de spel jag har liggandes på lager så att säga. Jag måste dock avråda alla från att spela det, väldigt enformigt och där körandet av bil i staden tar upp ca 60-70% av speltiden. Visst, snyggt på sina ställen men ganska rörig och förutsägbar story kombinerat med noll variation i det man gör får det hela att stinka värre än ett hästhuvud i sängen morgonen efter. Nästa projekt blir nog att köra klart AC:Revelations tror jag eller så hoppar jag tillbaka in i Skyrims värld, vi får se vad som hinns med.
 
Idag, i samband med att jag tog en vaccinatonsspruta, kilade jag förbi Nya Thulins och köpte mig en vårrock/-jacka och ännu en gång fick jag stöta på den förrädiska rasen av kvinnliga expediter. Knappt hinner jag komma in och prova en jacka innan den ena efter den andra utbrister att den sitter jättefint på mig, att jag är snygg i den och att jag verkligen borde köpa den. Har ni någonsin hört en expedit säga att ni inte passar i något föreslaget plagg? Tänkte väl det. Jag vill ju så gärna tro att de verkligen tycker det, att de menar exakt det dom säger men jag är för bränd för att kunna inbilla mig det. Det är som överallt, allt går ut på att manipulera och självklart köpte jag jackan. Den satt ju fint på mig.
 
På sistone har jag försakat min vänkrets känner jag, även om den nu inte består av så många fler än låtsaspolaren Mållgan och hans låtsaspolare så känner jag att jag skulle behöva en dos av bromance. Tyvärr är tiden knapp och orken likaså, risken är ju att saker och ting börjar förfalla om de inte ges åtminstone lite stimulans mellan varven så jag får verkligen ta tag i det för jag uppskattar ändå de som står ut med detta åbäke. Man får vårda de man har ömt helt enkelt...
 
Nog svamlat, ville bara ge er bevis på att jag faktiskt kan uppdatera oftare än en gång i veckan och känner jag mig själv rätt kan det nog komma något självuttömmande inlägg här snart då det rusar runt en del tankar i huvudet. Nu ska jag tömma något annat i duschen...nejdå, ska genomföra en klassisk duschning med ett klassiskt nannande av kudden. Må gott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du redan vet vad alla kommer skriva käre Koivu.. =)

Du är alltså chiptvåa på bordet och blinds börjar bli sjukt höga, du sitter med lite drygt 25bb.

Mot en öppningsraise och en trebet (från en enligt dig mycket aktiv spelare som dessutom är chippo) finns inget annat spel än allin pre med AK från blinds.

Det fullkomligen mosar hans 3-betsrange där och jag tror att även om du förmodligen får syn merparten av gångerna så har du viss FE i handen då chippon nog ogärna går upp mot chiptvåan om han inte har riktigt bra där.

Fold pre hade varit ett bättre spel imo än kallsyn OOP.. men såklart finns det bara "extra allt" i det läget.

Ska bli intressant att höra hur du resonerade =)

Lööv

Rille

Anonym sa...

Skulle skrivit precis vad rille skrev så ingen ide att upprepa sig.. Finns INGET annat än att jamma in pre, AK=nutz här.

/barbafish