måndag 3 november 2008

Avgörande händer SM dag 2...

Hand 1:
Min stack 165k
1,5/3k 250 ante
J9ruter knappen
Raise 8k knappen-1
Jag synar 8k
Flop J49(rainbow)
Motståndare bet 12k
Jag slår om till 36k
Han foldar
Ny stack 197k

Hand 2:
Min stack 163k
1,5k/3k 250 ante
79hjärter UTG
Syn 3k
Flop 576(rainbow)
Jag bettar 12k
Får en syn och en all-in på 6k
Turn 2
Jag bettar 18k
Får en allin-syn på 14k
River 6
Ny stack 209k

Hand 3:
Min stack 237k
2k/4k 300 ante
A4o SB
Fold fram till mig, jag raisar till 12k
Får omslag från BB till 34k tot som jag synar
Flop 24Q(två hjärter)
Check check
Turn 3(ruter)
Jag ställer honom för 68k, han synar med JJ
River 9(hjärter)
Ny stack 135k

Hand 4:
Min stack 154k
2k/4k 300 ante
88 UTG
Jag raisar till 16k
En ställer för 63k och jag synar
Han har AQspader
Flop 733(rainbow)
Turn 5
River Q
Ny stack 91k

Hand 5:
Min stack 67k
2k/4k 300 ante
KTo mittenposition
Jag höjer till 12k
En ställer för total 29k och jag synar
Han har 88
Flop 866
Turn Q
River A
Ny stack 38k

Hand 6:
Min stack 32k
2,5k/5k 400 ante
K3o SB
Foldat fram till mig så jag ställer
BB hittar syn med KThjärter
Flop 469(rainbow, en hjärter)
Turn 4(hjärter)
River 3(hjärter)
Ingen stack kvar

Kom gärna med kommentarer och analyser, jag vet ju själv redan var jag gjorde mitt största misstag men jag kan ändå på något sätt rättfärdiga det samt ge motståndaren cred för bra spel.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Du får ju ange vad mostståndarna har i stacken, annars går det ju inte att göra nån analys.

Unknown sa...

Då jag har tråligt gör jag ett försök ändå :)

Hand 1: Inget att säga om så länge han som höjer har en rejäl stack. Har han bara typ 100k så lägger jag. Har han en stor stack så kan ett alternativ vara att slå om, jag gillar att göra det just med såna här händer.

Hand 2: Limp är väl ok men jag kastar nog. Som spelat så är det ju helt ok att få in det mot korstackarna.

Hand 3: Den här handen är ultrafiskig rakt igenom. Första raisen är ju bra men vid reraise stoppar inte jag in en spänn till. Varför riskera din fina stack med A4o ur position mot en reraise?? Lägg ner med sånt Robban, det är inget annat än jättefiskigt. Det var i den här handen du spelade bort turneringen anser jag.

Hand 4: Hatar mellanparen utg. Jag vet bara att jag inte vill spela en 63kpott utg allin preflop. Därför väljer nog jag att openlimpa för att se vad som händer med 38BB. Raise är ok, men 16k är onödigt mycket. Inget fel att vara försiktig ur pos, dörför tycker jag limp är bättre. Det beror också mycket på hur stackarna ser ut. Är det flertalet lite mindre stackar så kan jag tänka mig att raisa.

Som spelat så måste man nog ta synen ändå. Du måste syna 47 för att vinna 88.

Hand 5: Med den stacken så lägger jag KT i kass pos då jag inte tänker syna nåt ställ för hela min stack. Jag väntar hellre på ett restealläge där jag kan få in hela MIN stack först istället för att syna. Lite som att be om trubbel att höja med KT här med din känsliga stack.

Hand 6: Standard.

GG, WP!

Anonym sa...

1. 79s limp UTG - kallt.

2. Syna trebet med A4o OOP - otroligt kallt.

3. 4xbb med 88 UTG, varför 4x och inte 3x? Har en känsla av att du inte brukar raisa 4x?

4. Om han har liten, mellan, eller stor stack så tycker jag KTs-synen är bra. :)
Den handen spelar bra mot den range av händer folk ställer med där.

Mycket imponerad av första dagens spel annars. Kändes mäktigt att ha dig med i toppen inför dag två! gg wp,

Joge

OBS: det här är ju bara mina åsikter om de här händerna. Jag kanske är totalt ute och cyklar. Du satt ju vid bordet och vet bäst!

Anonym sa...

WOW, postade en minut efter dig, Niq!

Joge

Unknown sa...

Mer angående hand 3. Om det är någon man vet håller på och bråkar i position som BB tydligen gör i det här fallet så är det inte fel att lägga en bajshand som A4. Folk tror att man måste spela alla A ur position men när det sitter nåt jävla aggro och har pos på dig så kan man bara ditcha skiten. Sen synen på hans omslag... Han har ju bara dubbla potten kvar efter flopen, vad är det du hoppas på att träffa här egentligen? Tvåpar? trips i fyror? Med de oddsen? Nää!!

Turneringspoker handlar mycket om att ge sig själv enkla beslut, du gör precis tvärtom här genom hela handen.

Sen bluffar du med ett jätteöverbet och säger att du tror att du leder.. Vilka händer ska du få han att lägga här som du behöver bluffa mot? Alla pockets mellan 5 och J antar jag. Är han en idiot vilket han var så synar han ändå med en hel del av de händerna vilket ger bluffen vääääääldigt dåligt risk-reward.

Nu ska jag spela själv :)

Unknown sa...

bra med fler kommentarer Joge. :)

Jag tycker egentligen att hand 4 och 5 är de mest intressanta. Att spela med den stackstorleken är väldigt delikat. Jag antar att det har lite med stil och smak att göra hur man spelar dem men jag vet att t.ex. sheets och JohnnyBax kastar KT där utan att tveka med den stacken och jag är beredd att hålla med. Denna hand beror också lite på hur stackarna ser ut bakom.

Anonym sa...

Ska precis sova nu, men ville bara poängtera att "mina" punkter inte har nåt med ordningen på dina händer att göra. Mina var helt enkelt bara några funderingar jag hade :)

Och med "KT-handen" så menar jag när du hade K3 och var uppe mot just KT och bustade.

Usch nu svamlar jag. Kl är dock 14.37 och jag har inte lagt mig än efter natt- och morgongrind!1

Peace. Joge.

Koivulainen sa...

Nicklas: Jag har faktiskt inte sett de uppgifterna i Unibets handstatistik, jag kanske är blind men jag tyckte inte att de fanns där när jag kikade. Jag pratar om stackstorlekar alltså...

Hand 1: Han hade ganska stor stack bakom och det var kanske lite väl drastiskt att slå om men jag kände att jag inte ville slöa utan försöka lura in honom så fort som möjligt. Nu smet han dock, rackaren...

Hand 2: Lite smådålig limp men jag gillar verkligen suited connectors och semiconnectors, jag ser ganska stort värde i att försöka få se en flopp med dylika kort och försöka få till en gömd monsterhand. Nu höll det på att gå illa men turen var på min sida så jag lyckades dodga två kombatanter.

Hand 3: Mardrömshanden. A4 är numera min hathand, jag har ältat den här handen om och om igen och inser ju fullt ut att det var rejält kasst av mig. Första höjningen från mig gör jag vilken dag som helst när det är foldat till mig, jag borde ju definitivt dock hitta viket vid hans omslag. Vad ska jag liksom vinna med? Träff på A är ju lika med big trouble in little flop och en träff på fyran är ju inte mycket att komma med. Nej, den borde jag ha slängt all världens väg vid omslaget och därmed sluppit tappa greppet om turneringen och verkligheten. Ni som följde mig såg ju att jag reagerade på hans kommentar efter handen när han säger "snyggt spel" för att pissa på mig, jag hatar spelare som beter sig som svin vid bordet och jag tänker alltid säga till om jag ser något liknande beteende. Det tog lite fokus från mig att försöka läxa upp honom men å andra sidan fick jag absolut inget spelbart under den tiden. Jag tycker bara att svinigt beteende inte hör hemma någonstans, absolut inte vid pokerborden heller. Bakgrunden till min syn på hans reraise var ju egentligen det faktum att jag blivit reraisad typ sex-sju gånger den första halvtimmen, det hade satt sig på mitt psyke och jag kände att jag var tvungen att sätta ner foten någon gång. Tyvärr valde jag ju helt fel tillfälle och helt fel sätt att göra det på...jag har lärt mig läxan, I promise.

Hand 4: Jag har nog en tendens att öka på mitt bet med en eller två BB ifall jag känner mig "rädd", vilket jag nog gjorde i det här fallet. På något undermedvetet sätt vill jag committa mig mer till potten så att jag inte kan slinka ifall jag blir reraisad. Synen där tar jag nog vilken dag som helst, jag gick som sagt in för att vinna och visste att jag var tvungen att vinna x antal coinflips. Jag var till 80% säker på att det var en sådan vid det här tillfället och för 1/3 av min stack var det värt en chansning, hade jag vunnit den hade jag varit tillbaka i spelet efter mitt inte så briljanta spel med A4. Nej, den här handen ångrar jag inte för en sekund.

Hand 5: Här börjar min panik komma efter att ha tappat 3/4 av stacken på kort tid, inget spel jag gör i vanliga fall och när shortien ställer måste jag ta synen. Att han sedan träffar som en gud och dödar handen direkt är en annan femma. I det här läget kändes det redan som min turnering var över, jag var mentalt slut efter mitt misslyckade move och den torskade coinflippen.

Hand 6: Jag gnäller inte på hans syn även om den kan kännas lite vågad utan jag är lite sned på sättet han vinner den på...att jag får träffa ett av mina outs fastän det då inte blir ett out i det läget. Surt sa räven...

Tack för kommentarerna, grabbar, det uppskattas enormt för allt som gör att jag kan utveckla mitt spel är eftertraktat. Tackar även för gratulationerna och berömmet, jag är väldigt nöjd med min första dag som jag knappast hade kunnat göra bättre. Den andra dagen är ju då jag fallerar men jag lär mig, jag har redan rest mig från den här striden och är beredd för nya tag och det med nya tankar i huvudet och verktyg runt midjan. Fiskarna lever farligt numera...

Ni behöver inte be om ursäkt för era åsikter, jag tar emot dom med varm hand och uppskattar inputen som sagt. Man får såga mig utan att jag blir arg :), jag vill ju få konstruktiv kritik och sådan kan jag ta hur brutal den än är. Börjar ni dock pissa på mig då får ni passa er, då kommer kniven fram... :) Tack än en gång för kommentarerna, jag hoppas jag får återkomma med dylika exempel inom en inte alltför avlägsen framtid.

Anonym sa...

Mycket bra svar Koivu! Du resonerar väldigt bra och utvecklas nog som spelare när du tar upp händer så här.

Det svaret jag fick på 4xbb-höjningen var exakt det jag förväntade mig. En otroligt stor del av stora höjningar i tidig position är medelstora par, enligt mig. Det blir därför väldigt lätt att spela mot sådana som spelar så.

Har man ett högt par så skyfflar man allin. Har man any two cards så tar man en syn och höjer dem på floppen som oftast innehåller nåt högt kort iaf :)

Ska inte säga att jag alltid raisar samma "amount", det gör jag verkligen inte. Men det rör sig alltid om mellan 2,5 - 3xbb oavsett position och hand.

gg wp

Joge

Anonym sa...

"Ni som följde mig såg ju att jag reagerade på hans kommentar efter handen när han säger "snyggt spel" för att pissa på mig, jag hatar spelare som beter sig som svin vid bordet och jag tänker alltid säga till om jag ser något liknande beteende. Det tog lite fokus från mig att försöka läxa upp honom men å andra sidan fick jag absolut inget spelbart under den tiden. Jag tycker bara att svinigt beteende inte hör hemma någonstans, absolut inte vid pokerborden heller."

Ni vet ju alla att jag ofta säger vad jag tycker och tänker vid pokerborden.....
jag fattar bara inte varför hans kommentar är fel:"snyggt spel"...
som jag förstått och tolkar detta gav denna lilla kommentar han ett riktigt bra value...dvs en TOK-Tiltad finne till höger om sig...
hör inte sykningar till pokern????
han "trash-talka" lite och fick dig i total gungning....

svinigt beetende:NEJ!!!(inte i min värld)

trash-talk hör hemma vid pokerborden: ABSOLUT!!!!

Mina åsikter om händerna kommer...har inte tid nu, dock instämmer jag med hans kommentar

*angående A4(handen): snyggt spel;)
(det var taskigt, du är nog själv tiltad över den handen och jag har själv spelat bort mig i liknade situationer...vad kan man säga som du inte redan vet...typ ingenting.
synd bara att det fick dig så Tiltad...ett dåligt spel räcker tyvärr ofta för att man skall tappa turren...

Fredrik N