fredag 24 september 2010

What we do in our lifetimes...

Jaha, ännu en vecka som sprungit bi och inte har jag haft ork eller tid att uppdatera er om läget men jag får väl se till att sammanfatta det viktiga så här de sista dygnen innan avfärd till Malta och SM där. Måndag och tisdag var alltså tjänsteresa och därmed inte så mycket att orda om det, tisdagskvällen ägnades dock åt omgång 3 i Pokerallsvenskan och ännu en gång gick Aqva segrande ur striden. Det såg hyfsat tungt ut till en början men vi lyckades vända på steken och ta en förlösande trepoängare till, därmed var vi i topp i tabellen om än så bara för en stund vilket torsdagen skulle ändra på men vi kommer dit.

Onsdagskvällen ägnades åt en JP-turre på Aqva och det gick riktigt bra, första bordet jag satt vid vann jag det mesta på då både kortsnitt och träffbild var äckligt bra. Jag byggde min startstack från startstacken på 13k till strax över 30k innan vårt bord bröts och jag hamnade vid ett nytt. Där fortsatte flytet och tajmingen och jag ökade på min stack sakta men säkert till uppåt 60k innan det inte alls oväntade oflytet kom in i bilden, det är precis innan finalbordet och jag plockar upp JJ på BB. Jag kommer inte ihåg vem det är nu men det är en semishort som ställer från mittposition med efterföljande ställ från Aifus som har nästan tre gånger så mycket marker som ursprungsställaren, för mig blir det runt 30% av min stack som jag får ta syn för vilket jag också gör. Första killen viker upp AT och Aifus har AQ så det ser bra ut, floppen blankar och så även turn men självklart ska ett A komma på rivern och förstöra kvällen. Istället för närmare 100k är jag nere på 40k och får höra på en babblande Aifus mitt i tilten... Jag lugnar dock ner mig hyfsat snabbt och försöker fortsätta spela mitt tidigare spel, en bit in på finalbordet ställer Larssa från tidig position och jag isoleringsställer några platser längre fram med stekvik från Dawod bakom och så fold av alla andra. Larssa suckar och visar upp JQ efter att jag vikt upp AJ men självklart träffar han en Q och jag åker på en fin treoutare igen. Nu är jag nere på runt 25k och har väl inte gett upp helt förrän Dawod idiotförklarar mitt spel kapitalt och maler på i mitt vänstra öra. Jag tror han var mest bitter över att själv ha vikt TT när brädan skulle ha gett honom fyrtal men jag orkar inte med någon mer socialisering efter det så jag knyter in mig i min luva...

Efter det är det egentligen bara en formalitet innan jag är ute, jag släpper loss mitt spel och synar shortisar till höger och vänster med svaga eller halvsvaga A:n och är alltid uppe mot starkare händer. Det är nästan en förlösande känsla att få gå därifrån och bara åka hem för att muttra, jag ogillar det skarpt när det blir turneringar som denna när allting funkar hur bra som helst bara för att man sedan ska bli rövknullad å det grövsta. Blir nästan tiltad igen nu när jag skriver om det... Enda trösten i misären var att jag fick bountyn på förra JP-vinnaren så jag dubblade mina poäng i den här turren samtidigt som jag utökade min ledning i JP-ligan, gott så.

Torsdagskvällen bjöd på nästa omgång av Pokerallsvenskan och den här gången gick jag faktiskt långt, jag var kvar till runt 12:e plats och tyckte jag spelade ett optimalt lagspel hela vägen. För vår del började även den här turneringen hyfsat katastrofalt men vi lyckades hämta upp det och inför finalbordet såg det riktigt lovande ut men sedan hände något med våra spelare, det hade inte krävts mycket för att bärga segern men av någon anledning släppte vi in dom i det hela igen och de lyckades vända till vinst. Jag tror rätt många var båda besvikna och konfunderade över det finalbordsspelet men nu är det ju som det är, vi ligger fortfarande bra till och de brukar ju ibland säga att en förlust ska ju göra ett bra lag ännu bättre. Vi får se till att bevisa detta i de kommande matcherna i nästa vecka...vi ska fan ta hem skiten...

Ikväll blir det en turbo-turre på Aqva och jag tar med mig en flaska rött som sällskap, då kan det i alla fall inte bli alltför tråkigt oavsett hur korten faller. Vi får väl se hur kvällen utvecklas men det är ju inte omöjligt med lite mer spel efteråt eller en utgång, även om jag borde ta det lugnt och fokusera på packning och annat spännande inför avresan på söndag morgon. Imorgon lördag är det main event för mini-VSOP och jag tror att jag ska spela det hela men det beror väl på hur dramatisk den här kvällen blir, jag måste ju som sagt packa och förbereda lite för avfärden till Malta. Söndag morgon kl.07.00 går flyget alltså, jag drar som en av få från de här trakterna för att köra SM:et och den enda som jag vet och känner som ska ner dit är Hef så vi slår ihop våra påsar och delar på ett rum. Det ska bli en skön och avslappnad vecka därnere med mycket poker, sol och en del alkohol...jag ska bara fokusera på att vara och hämta kraft efter den turbulenta tiden som varit.

Det är väl det som finns att säga i nuläget, på alla andra plan är läget oförändrat. Jag ska försöka inkomma med en rapport innan avfärd imorgon men ska inte lova något, nerifrån Malta ska jag dock kunna leverera dagliga rapporter om våra förehavanden så att ni vet hur det går för oss. Förhoppningsvis kommer det att finnas en hel del spännande att berätta om...jag får väl börja förbereda ett tack-inlägg att publicera så där halvsent in på lördagsnatten om en vecka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom jag själv varit halvaktiv bloggare förut vet jag hur mycket det betyder att få små kommentarer om sina inlägg.

Av någon anledning verkar folk inte kommentera det du skriver så mycket nuförtiden så jag ville bara säga att jag gillar din blogg skarpt (men det vet du ju redan) =)

Lycka till på Malta och ha det så jävla skönt där nere.. glöm inte att spela ditt eget spel oavsett vad folk säger så kan det bära precis hur långt som helst!!

/Rille

Koivulainen sa...

Tackar för berömmet även om det inte är för kommentarerna jag skriver, jag skriver för att jag tycker det är kul och om det sen inte är någon som överhuvudtaget läser skiten så är det väl så. :) Jag ska göra mitt bästa därnere och ska köra precis som du säger, mitt eget spel, och är jag ute efter en timme så får jag väl gå och lägga mig vid poolen eller något...