onsdag 5 augusti 2009

Backlash because of Flashback...

Shit asså, jag har verkligen hamnat i Flashback-träsket och för er som inte vet vad jag pratar om så är FB alltså ett svenskt forum där inget ämne är förbjudet. Du hittar information om olika sätt att förgylla och förnya din mysstund med dig själv till senaste nytt kring ett nyhetsrapporterat mord från i förmiddags och det är just på den brottsuppföljande avdelningen jag fastnat brutalt. Jag har ju till och från haft koll på FB och surfat runt lite slött men det senaste halvåret har intresset tilltagit mer och mer då jag ofta känt en nyfikenhet kring allt som döljer sig bakom tidningarnas krigsrubriker: "29-årig kvinna mördad - dumpad på rastplats", "22-årig man ihjälslagen på öppen gata", "Smitningsolycka med dödlig utgång" och så vidare. Det finns inget som du inte hittar information om på FB, nu såg jag att en av de senare trådarna som dykt upp handlade om de upprepade mordbrandsattackerna mot Toscana-pizzerian i Västerås. Två fall som fångat mitt intresse extra mycket på sistone är den 16-åriga tjejen som blev mördad i början på sommaren och så den 20-åriga tjejen som hittades mördad i Sjöbo i måndags. I det förstnämnda fallet är det någon form av svartsjuka som ligger bakom då en tjej fått sin pojkvän att begå brottet, det spekuleras hej vilt om hur det ska ha gått till men ingen vet än. Dock ska rättegången köra igång om några dagar och då offentliggörs det mesta av förundersökningsmaterialet och jag funderar faktiskt på allvar att försöka få tag på ett exemplar. Det som jag egentligen är ute efter är att försöka förstå hur unga människor kan förvandlas till iskalla mördare, vad är det som triggar fram ett dylikt beteende? Hur kan man förvandlas från en naiv och oskuldsfull ungdom till fullblodig hitman? Sjukt är bara förnamnet men intressant är det... Det andra fallet rör alltså en tjej som hittats naken och ihjälslagen på familjens ägor men där har polisen ännu inte någon misstänkt så aktiviteten är febril på forumet i jakten på lösningen på mordgåtan. Även jag har dragits med och varit inne på berörda personers bilddagböcker och kikat för att försöka bilda mig en uppfattning om vilken typ av människor vi har att göra med. Denna fascination må te sig morbid för många men jag måste erkänna att jag bara söker svar på hur dylika händelser kan inträffa för det är så långt ifrån min verklighet som det kan komma...människans psyke är otroligt spännande men samtidigt otroligt skrämmande.

En ofantlig träningsvärk har infunnit sig i mellersta bakre regionerna av min kropp efter holmgången på Björnön i måndags, jag hade tänkt ta mig ut idag också men känner att jag måste ge kroppen en chans att återhämta sig en stund också. Siktet är inställt på milen imorgon, vi får se hur pass långt jag når i mina ambitioner. Vikten är fortfarande densamma som efter Finlandstrippen men det är ju inte så konstigt när jag fortsatte att halvsvulla fram till i söndags så det är först de tre senaste dagarna jag dragit åt svångremmen lite mer, det vore väl självaste fan om jag inte kunde droppa de 2-3 kg som jag la på mig i Finland...hur svårt ska det vara?

En sidonotering: jag blir grymt irriterad på företag som inte kan svenska språket. Senast igår såg jag en firmabil som det stod typ "Bengt's såg och ved" på...sedan när uttrycker vi ägande i det svenska språket med en fnutt och ett s? Det heter väl för fan "Bengts...", snacka om att vi blivit amerikaniserade. Ni ser vad jag upprörs över i min vardag...

Jag körde SR på SS igår och det gick hyfsat trots en brutal start, 40 min in i turren får jag AA som jag får in halva min stack med mot en shortie på ofarlig flopp. Han har 44 och nog fan träffar han en 4:a på turn...äckligt tiltad är jag på väg att bomba mig ur turren men hittar tålamodet någonstans. Jag gnetar och gnetar och är faktiskt kvar ända till topp 50 eller något då jag slowspelar två händer och får betala priset därefter, jag som hela tiden sagt att man aldrig ska slowspela... Får nog försöka ta till mig den sanningen än mer för att undvika framtida missöden, nästa planerade missöde blir nog till helgen då Sommarserien avslutas på klubben. Jag har dock inte bestämt mig riktigt än om jag ska närvara, dagsformen får utvisa om det är läge eller inte.

Nej, nu är det nog dags att kolla upp om det skett några drastiska genombrott i utredningen av Sjöbo-mordet...

Inga kommentarer: