söndag 23 augusti 2009

Vart tog den sköna helgen vägen...

Jag säger det igen, tiden går ju alldeles förbannat mycket för fort nuförtiden. Det känns som att jag knappt hunnit blinka och så är helgen förbi, sinnessjukt värre om ni frågar mig. En rekapitulering i sedvanlig ordning:

I fredags blev det en utgång trots att tystnaden under veckan höll på att bli talande, det visade sig visst att jag och en annan snubbe i sällskapet "råkat" falla utanför bekräftelsemailkretsen. Det känns ju sisådär troligt men jag är inte den som är, vi sammanstrålade på Circus vilket fall som och där intog några drinkar samt lite skagenröra innan vi drog vidare mot Tabazco för lite depåstopp och bränslepåfyllning. Och på tal om fyllning så var det en Carolina Gynning v.2.0-brud som "berikade" vår tillvaro på klubben, hon babblade på med bred skånska ackompanjerad av fina, förmodade, silikonisar som hon knappast dolde utan snarare bara täckte över sporadiskt. Helt sick. Nåväl, efter ytterligare någon drink där kände vi att det var dags att avsluta kvällen på BMB men tyvärr var det mer eller mindre folktomt där när vi väl kom dit och det tog sig aldrig riktigt under kvällen. Nog för att det var helt ok men det riktiga draget infann sig aldrig och därmed eskalerade inte berusningen bortom sans. Efter en sen-natta kebab på Tip Top bar det av hem, lagom lycklig och tusenlappen fattigare...kostar att ligga på topp.

Lördagen tillbringades mest sovandes då jag hade x antal timmar att sova ikapp från veckan, mellan sovpassen hann jag dock med att kolla in två filmer:

Titel: Död Snö
Genre: Splatterskräck

Den här filmen införskaffade jag på ren känsla och mest baserat på beskrivningen av den som jag sett någonstans: norsk nazistzombiesplatterskräck. Erkänn att ni också blir nyfikna på en film som får det epitet... Nåväl, här har vi en klassisk skräckfilm där de spetsar till det hela lite genom att byta ut den sedvanliga truppen av ungdomar mot ett gäng i yngre medelåldern som inte pratar engelska utan norska. Miljön är dessutom lite annorlunda då det utspelar sig i de norska fjällen istället för på något college, det hela ger en liten extra touch åt filmens charm. Storyn är simpel då det snart klargörs att det under andra världskrigets slut försvunnit x antal nazister i fjällen och att de i sin flykt hade tagit med sig stulet guld och smycken. Snart börjar dessa medelålders personer försvinna en efter en och så är det hela igång, tarmar som fastnar i träd och nazisthuvuden som det kickas med. Ni som vet vad splatter går ut på har redan fattat galoppen, kan man ta den här filmen för vad den är så har man ganska roande timmar framför sig. Är man dock lagd åt andra hållet kommer man tycka att den suger pung, jag tillhör nog den förra gruppen och kunde faktiskt njuta av filmen trots allt, en film där nazister får arslet sparkat kan aldrig vara fel.

Betyg: R R R R

-------------

Titel: Män Som Hatar Kvinnor
Genre: Dramathriller

Den här filmen behöver väl ingen direkt beskrivning utan de flesta vet vad det handlar om och den enda frågan som egentligen är värd att besvara är om den är lika bra som boken. Jag måste nog svara "Ja" på den frågan, jag har oftast väldigt svårt för svenska filmer men den här gången tänker jag knappt på att det är en svensk produktion jag ser för det håller bra klass rakt igenom. Noomi Rapace(hon heter så va? Orkar inte kolla upp...) som spelar Lisbeth Salander lyckas förmedla bokens karaktär på ett bra sätt även om hon hade kunnat vara än sunkigare, ännu mer rough on the edges. Micke Nyqvist som spelar huvudrollen är trovärdig som den medelålders journalisten med ett stenhårt rättspatos, enda skådespelaren jag inte riktigt pallar med är Peter Haber som känns fel i rollen som Martin Vagner. Helt klart sevärd film och för en gångs skull när det gäller en svensk film är jag inte på väg att spy av äckel, det är ett betyg om något. Tillsammans med "Låt Den Rätte Komma In" är det här en av de bättre svenska filmerna på länge även om "Låt..." är ljusår djupare än vad "Män..." någonsin hade kunnat bli.

Betyg: R R R R
-----------

Det var det i filmväg och söndagen fortsatte i samma softande även om jag donat runt lite hemma, var på väg till Hallsta för ett besök hos mor och far men ballade ur i sista stund och tog en liten semi-promenad med en bekant. Imorgon ska jag nog försöka gå på riktigt d.v.s. ta en tripp till Björnön, jag kan verkligen behöva det efter helgens svullande. Det var ju GP-premiär på klubben idag men jag kände inte för att dra dit, jag sparar mig till nästa helgs Big Stack istället. Då blir det åka av, fishes...

Nu är det nog dags att bejaka sömnen ännu en gång, kissen har totaldäcket här bredvid mig i soffan och det är väl ett tecken om något att det är dags att slagga.

Inga kommentarer: