onsdag 19 augusti 2009

YNWA...

Seriöst, hur snabbt får dagar passera utan att det ska kännas helt surrealistiskt och drömskt? Jag fattar inte var tiden tar vägen, det bara svischar till så har morgon blivit kväll och jag som tidigare knappt hann skaka av mig natten innan frukost, nu går allting i ett sinnessjukt tempo och 12-timmarsdagarna på jobbet avlöser varandra. Att jag sedan försöker pressa in så mycket som möjligt under kvällstimmarna gör ju inte saken bättre, det är så mycket jag vill göra/behöver göra samtidigt. Jag får väl helt enkelt bli än bättre på att prioritera och väga in olika behov, för mig är det lika viktigt att få en halvtimmes softande i soffan som att diska så det blir ju en del intressekonflikter ibland.

Jag har i alla fall hunnit med lite Assassin's Creed och är nu bra nära målet då jag är inne på uppbyggnaden för sista mordet, det är bara en timme eller två kvar av spelande innan jag kan lägga spektaklet till handlingarna en gång för alla. Första intrycket av spelets charmanta upplägg och genomförande har mattats något, mest på grund av de repetetiva spelmomenten och det eviga fäktandet med en massa slottsvakter och annat löst pack. Grafiken är dock riktigt fin och det ger en rätt skön visuell känsla att skutta över hustaken i de vidöppna stadslandskapen, ett moment i spelet är utformat som så att man ska klättra upp i höga torn och annat för att på så sätt kunna läsa av den närmsta omgivningen. Dessa panoreringar är riktigt snygga och ger en väldigt bra bild av hela det område som man har fritt spelrum i. Jag kommer dock inte att plocka upp det här spelet mer efter att jag klarat av det, det finns inget återspelsvärde i det hela utan det är ett spel som man spelar igenom en gång och så är det bra. Om man inte jagar achievements vill säga men jag är ju smart nog att plocka dessa längs vägen under min första riktiga genomspelning. Jag såg också att det idag ska ha släppts ett vad verkar riktigt tufft spel på Xbox Live Arcade(eller vad det nu heter), det heter "Shadow Complex" och är ett spel inspirerat av gammaldags 2D-plattformsspel. Det blir nog att införskaffa det via nedladdning...

Fotbollen börjar ta sig, Liverpool ser i skrivande stund ut att gå mot en betryggande vinst mot Stoke medan Man U ser ut att förlora mot Burnley. Det vore underbart ifall Man U också tappar poäng så här tidigt in för de känns ju fortfarande som de värsta konkurrenterna för kära Pool, Chelsea har ju dock börjat bra och Arsenal likaså så det kan nog bli tuffare än någonsin om titeln. Så sjukt att Man U alltid får en extra halvlek i form av övertid, fyra jävla minuter får de och det är nog minst två extra för att de är just dom de är. As. Jag såg även en snutt av vänskapsmatchen mellan Barcelona och Man City där Barcelonas trupp presenterades med pompa och ståt innan avspark, en viss Zlatan rev nog ner kvällens största applåder och tror ni inte att en annan satt med gåshud i soffan. Det är sjukt...en finländare blir så upphetsad över en svensk jugoslav som kliver in på plan i en match mellan ett spanskt och ett engelskt lag. Världen är bra konstig ibland...på tal om det, Burnley vann! :) Fucking sweet. Samtidigt gör Liverpool 3-0 och saken är biff, en suverän fotbollskväll är till ända och helt plötsligt känns säsongsstarten lite lättare att hantera.

Jag var iväg och handlade lite matvaror för morgondagen och hade en till liten intressant encounter med det täcka könet som involverade en i runda slängar 22-åring med smilgropar i matkön, detaljerna sparar jag dock för mig själv. Jag måste ju behålla någon form av värdighet... På vägen hem träffade jag på en f.d. kollega från ICA, Wernmo-helvetet som hon kallas i folkmun och där vill jag påtala att denna benämning på henne är ett av de mer kärleksfulla jag delat ut. Vi jobbade tillsammans i runt 1 1/2 år om jag inte missminner mig kapitalt och det var riktigt trevligt att dela arbetsplats med henne, ytterst kompetent och med en härlig personlighet var hon en given succé hos mig. Ibland saknar man verkligen gamla tider...men livet går vidare och man bär med sig de fina stunderna och fyller på med nya förhoppningsvis. Jädrar vad djup jag kan vara ibland. Jag ska träffa ett annat gäng med f.d. kollegor från ICA på fredag, vi ska gå ut och käka en sväng och det ska även det bli trevligt då det var ett tag jag såg just de här karaktärerna. Skönt att kunna hålla liv i lite gamla relationer, det blir oftast en massa snack om att man "måste hålla kontakten" men allt dör ut inom ett par månader.

Nej, nu är det dags att gå och nanna då jag siktar på att försöka ta mig upp 05.00 imorgon bitt men det är inte alls säkert att jag mäktar med det då jag försökt med det i ett halvår men ännu ej lyckats. Håll tummarna!

Inga kommentarer: