söndag 4 januari 2009

Four days in...

och det känns hyfsat tungt, pokern går miserabelt och effekten av de senaste veckornas palaver vill inte ge med sig. Det är inte lätt att vara ett stycke jag i dagens läge, det är riktigt synd om mig...eller inte...fuck me, who gives a shit...

Pokern? Ja ni, jag drog till klubben idag för att köra en udda turre där man från start får ett riverkill-chip som kan användas när som för att dra om riverkortet, allt för att rädda skinnet på sig själv i kniviga lägen. Det hela börjas med 10k i marker och 25-minuters perioder, jag får ett halvfiskigt(läs halvt svårspelat) bord med bl.a. Eric och Martin som de värsta marodörerna och det är de som ska dräpa mig till slut. Det börjar lugnt tills jag börjar jiddra med Martin och då slutar det som det alltid gör, med gråt och oftast för min del... I en hand glider jag med med KQo med Q i klöver när floppen kommer med bara klöver och K-hög, Martin har initiativet och bettar ut floppen där jag synar med. Turn blankar färgmässigt men parar bordet och han bettar ut igen och jag synar bara, rivern levererar en fjärde klöver och jag börjar känna mig lite rädd. Nu bettar han ut igen men lite försiktigare än tidigare men jag känner mig inte alls kaxig, jag inser att jag antagligen spelat handen ganska galet och tvingar mig själv till en crying call. Självklart sitter han på A:et i klöver med någon sketen icke-klöver kicker, jag blir så förbannad både på hans flyt och mitt dåliga spel så jag måste ta lugnande andetag och försöka låta bli att kalla allt och alla för f-ttor. Mmm, så mogen är jag...

Några händer senare är jag återigen inblandad mot Martin i en pott där jag floppar topparet med Qx och bettar ut det både på flop och turn, tyvärr för min del sitter han med T8 och i och med att floppen hade en 9:a och turn ger en J så får han ju in stegen mot mig. Förbannar både mig och honom än mer även om jag i den handen inte kunde ha spelat annorlunda, efter den handen är jag nere på runt 5k och är totaltilt vilket Dan vid bordet kommer att få betala för. Ytterligare några händer senare plockar jag upp 56o som jag tar en preflopraisesyn med och floppen kommer A34, tiltad som jag är bettar jag ut mitt drag och får en syn från Dan. Turn ger mig livsnödvändiga 2:an och jag bettar ut igen varpå Dan efter lite tankeverksamhet väljer att ställa mig, jag orkar inte ens slowrolla utan blixtsynar och han drar dött med sin AKo. Bittert för honom men ljuvligt för mig även om min glädje inte blir långvarig när jag går från pest till kolera d.v.s. ger mig i kast med Eric istället för Martin. Jag plockar upp AThjärter och får med mig Eric, floppen kommer 8-hög med två hjärter och jag bettar ut mitt drag varpå Eric synar. Turn blankar och jag tror vi båda checkar den, rivern kommer blank för mig och hela brädan är fortfarande 8-hög. Här slänger jag dock in mitt riverchip för jag anar oråd och tror att jag är ganska körd om jag inte får in färgen, det ligger en del i potten som jag helst inte vill bli av med och jag känner att jag inte klarar av en till sjuk hand om jag ska palla spela mer. Rivern byts ut och det landar en till åtta där, icke hjärter dock och Eric checkar den vilket får mig att försöka bluffa hem potten så jag slänger in ett ganska stort bet för att försöka representera något bra. Tyvärr för min del är det ju just åttan han har träff på så det är ingen svår syn för honom och jag är än mer tiltad...inte ens mitt jävla riverkillchip jobbar för mig utan sätter mig än mer i skiten och som för att spä på det hela säger Eric att han hade nog synat mig även om jag bettat på den intetsägande förra rivern. Tack för respekten! :)

Efter det är det bara mörker så jag trycker med första bästa hand då jag har bara drygt 4k kvar och det råkar bli A8 där Eric synar min all-in varpå Levin ställer allt han har, efter lite tankestuga väljer Eric att syna även det bettet och Levin visar upp AK och Eric 55. Floppen kommer K5x och det hela är avgjort, Eric plockar oss båda och nöjet är slut för idag. Så jädra kul med poker! Det tog en dryg timme av mer eller mindre konstant rövknullande innan jag äntligen fick kobent ta mig därifrån... Väl hemma lattjade jag runt med några kronor på SS men det ville sig aldrig riktigt utan jag blev utdragen i PLO så jag valde att satsa de sista kronorna på lite turrar varav SR blev en. Det började bra och jag hade nästan tripplat efter första timmen men sedan blev jag lite för lös och sprang in i diverse elände, även om min sluthand var lite typisk för min form just nu. Jag har QTo och raisar upp det efter att ha varit inaktiv ganska länge, en viss Jackbauer1 tar syn och floppen kommer typ 8-hög med två ruter och jag bettar ut bara för att få syn. Turn kommer med en i mina ögon gudabenådad Truter eftersom jag tror mig leda på den träffen så jag trycker in allt jag har snabbare än jag hinner klicka på musen, tyvärr för mig kommer hans syn ännu snabbare då han har A3ruter för nötterna. Damn! Jag hade i alla fall Q i ruter för hyfsat med outs också...förutsatt att han inte redan satt på nötterna alltså. Nej, nu är jag mäkta trött på allt vad poker heter så vi får se när jag plockar upp det hela igen, jag behöver nog breaka någon vecka för att återsamla krafterna. Mmm, jag vet, jag är en blödig jävel men vad ska jag göra? Vare sig ekonomin eller psyket pallar alltför mycket just nu, lider ju fortfarande av min lilla romans(om vi nu ska tjata om den igen...)...

Utöver detta har dagen ägnats stenhårt åt TV-seriegrind och jag har betat av en hel del C.S.I., Fringe och Dexter så det börjar likna något på den fronten igen...jag har dock ofattbart mycket liggande som "behöver" tittas av men eftersom jag inte har så mycket annat att fylla dagarna med just nu så är det ju inga problem. Vad jag dock hunnit fundera ut mellan varven är att jag ska köra igång med min slimsatsning for real igen, varav de primära åtgärderna är som följer:

- No more candy(nu är det for real, har frossat som en mindre julgris nu under ledigheten men nu får det vara nog)
- No more soda(har inte varit alltför stygg på den här fronten men de små tendenser som ändå visats ska kvävas i sin linda, julmusten har varit bedräglig)
- No more pizza/kebab(alltför många måltider har ersatts av dessa vederstyggelser till maträtter, nu är det slut på det och havregrynsgröt kommer att bli en större del av min diet)
- More walking(jag ska återuppta min ambitiösa satsning från i höstas som renderade i hela två eller tre pass, nu ska det banne mig vara på allvar)
- More tennis(ska försöka styra upp en tennistid med en polare så jag får ett ytterligare pass av motion i veckan)
- More floorball(fortsätta köra med ICA-gänget på tisdagar så att fläsket håller sig dallrande)

Dessa punkter och eventuellt några till ska förhoppningsvis rendera i en 10kg lättare Koivulainen till sommaren, prop bets någon? :) Nämen, seriöst, jag ska ha det som mål och verkligen gå in för det...jag behöver känna att något går min väg nu efter lite bedrövelser.

På tal om något helt annat, Spotify. Läs det igen, Spotify. Spotify. Spotify. SPOTIFY. Där har ni dagens totala tips på essentiell programvara, det är det nya Napster...det nya whatever ni vill. Det är helt makalöst enkelt att använda och är så täckande att jag nästan blir rädd, nu undrar ni självklart vad jag svamlar om? Jo, det är ett nytt streamingprogram som för tillfället betatestas och som inom ett par månader ska lanseras som betalmjukvara där du får mer eller mindre total tillgång till alla former av utgiven musik. Musikkatalogen är som sagt väldigt imponerande men det jag tycker är mest imponerande är den tekniska tillgängligheten, du behöver bara dubbelklicka på valfri låt och den kör igång med superb kvalitet direkt och du kan även lägga in egna playlists som blir som din egen radiostation. Jag har svårt att se hur det här inte är framtiden för skivbolagen, som ett komplement till den ordinare skivförsäljningen, för jag tror definitivt folk är beredda att betala typ 100 kr i månaden för den här tjänsten. Fatta att ha hela världens musik tillgänglig så enkelt och smidigt, du behöver bara söka på artist eller låt och få upp svaret på en sekund och ytterligare en sekund senare höra låten i din dator. Fuck me säger jag! Jag får tacka Niqlas för tipset, han har koll på grejerna som vanligt... :)

Sist men inte minst, Rille ville ha ett hedersomnämnande efter att han "knäckt" mina ack så "svåra" citat från filmer i förra inlägget. Ok mannen, du är grym! Du är helt suverän på filmcitat, my main man! Så. Nöjd? : ) Ska du ha något större pris än så får du nog prestera lite mer också...

Godnatt gott folk, dags att krama kudden igen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar ju inte ha kikat min blogg där jag omnämnt program sedan tidigare och Spotify ÄR det nya ägande programet.

Koivulainen sa...

Förlåt mig, jag är ganska efterbliven...