fredag 2 januari 2009

Life goes on...

Två dagar in på 2009 och det känns inte som någonting förändrats men vem väntade sig något annat, det är inte lätt att ta sig ur ett ekorrhjul bara så där och något som definitivt är konstant är min trötthet. Jag tror de senaste veckornas äventyr tagit ut sin rätt nu och jag känner mig narkoleptisk, utan att överdriva skulle jag kunna sova säkerligen ett par dygn i sträck. Som igår kväll, jag gick och la mig hyfsat tidigt(01.00) och ändå vaknade jag först 12.30 idag och var fortfarande dyngtrött, det var knappt jag orkade ta bilen och ratta hem till mor och far för lite mat och umgänge. Nej, jag börjar inse att jag nog kommer att vara mer trött när jag väl kliver tillbaka till jobbet på onsdag än vad jag var när jag gick på ledighet för två veckor sedan och det känns väl sisådär. Mycket av energitappet går ju att härleda till en viss relation men vi ska inte älta det som varit utan mer se framemot ett nytt och oskrivet år, ett år då allt kan och säkerligen kommer att hända.

Jag hade ju lovat en slags tillbakablick på 2008 men jag vet inte om jag orkar fundera över några specifika och detaljerade höjdpunkter utan kan bara lugnt konstatera att det var ett väldigt händelserikt och berg-och-dal-liknande år med många toppar och dalar. Inga överdrivet dramatiska grejer åt något av hållen men ändå sådant som fått hjärtat att både pumpa och kvida, ett år som jag antagligen kommer att minnas ett tag framöver tack vare/på grund av olika orsaker jag inte ska gå in på här utan bara konstatera att jag fått konfrontera mig själv på många olika sätt det gångna året. Pokermässigt har det nog varit det bästa hittills då jag med lite ogrundad överslagsräkning tror mig ha plussat runt 50k, mest tack vare den semi-Harju-lika ruschen jag hade i början av året. Mitt spel har dock blivit mer stabilt och jag har presterat konstant även om storklonkarna lyst med sin frånvaro men vem vet, de kanske kommer 2009. Det hela är fortfarande dock riktigt kul och jag ser inte att jag kommer att lägga ner mitt spelande inom den närmsta framtiden samtidigt som jag dock kan förbanna mig själv för mitt val av intressen. Det är ju inget av dom som inte är tidskrävande utan det är liksom poker, film, TV, spel, musik och annat spännande som ska klämmas in på 24 timmar av ett dygn tillsammans med jobb, familj och vänner. Varför kan jag inte vara hängiven något mer koncentrerat istället? Typ masturbering...det tar ju max tio minuter varje gång och man orkar ju inte göra det hur många gånger som helst på en dag heller, då borde man ju hinna med lite annat också. Får fundera på den...

Jag kollade av lite C.S.I. här på eftermiddagen/kvällen varefter jag kände för att lägga mig på soffan och slötitta på TV för en gångs skull, jag tror det var typ 2001 jag senast gjorde det så mina förhoppningar var inte alltför stora på att hitta något tittvärt. Till min glädje snubblade jag dock på filmen "Kingdom" och den var precis så bra som jag mindes att den var, det är ingen överdriven film på något sätt men jag tycker den har en skön nerv som håller hela vägen. Rekommenderas till alla som inte sett den än... På filmfronten har det av förklarliga skäl varit lugnt på sistone annars och även på TV-seriefronten, jag ska dock försöka kompensera detta genom att maxa de sista dagarna av ledighet. Jag har ju hela hårddisken full med junk som skulle behöva tittas av, inte konstigt att jag är stressad i tillvaron när jag har sådana krävande uppgifter på mina axlar.

Jag vet inte om det finns så jädra mycket mer att förtälja för tillfället, jag har återupptagit RB-grinden och det känns direkt i benet. Jag kände mig halvt invalid när jag körde hem till Hallsta idag, knäet värker och låret ömmar...jag börja förstå alla kritiker som säger att TV-spel är skadligt för dagens ungdom. Kul är det dock och jag hoppas kunna fortsätta min väg mot mästrandet av trummorna relativt oskadad snart, jag har ju en bit kvar till en viss Plzd2BeatUs nivå men han har ju haft "fördelen" att vara arbetslös så han har haft mycket mer tid att träna. Nu är det ju dock mer rättvisa förhållanden då han fixat kneg så nu ska jag nog hinna ikapp honom med lite ihärdighet...

Jag funderar på att smycka ut mitt hem med lite visdomsord på väggarna, en polares flickvän har ett företag som säljer s.k. väggord och jag har lite idéer på vad jag ska hitta på. En tanke är att slänga upp ett "Are you not entertained?!!" ovanför plasman, det vore väl najs? Guldpoäng till den som vet vilken film citatet är ifrån, även om det borde vara skitlätt för vilken som helst någorlunda insatt filur. "Say hello to my little friend" ovanför sängen i sovrummet kanske? Eller "I love the smell of diarrhea in the morning" på toaletten? Möjligheterna är många och endast fantasin sätter gränserna, kolla in www.myfirstroom.se ifall ni är intresserade.

Nej, nu är det dags att gnida lite skinn igen...

2 kommentarer:

Plzd2beatU sa...

"Are you not entertained" - Russel Crowe som Maximus i den eminenta rullen Gladiator

"Say hello to my little friend" - Scarface

"I love the smell of diarrhea in the morning" antar jag är en lite reviderad version av "I love the smell of napalm in the morning" - Apocalypse Now (har även för mig att det sades i Good morning Vietnam)

Class dismissed

Koivulainen sa...

Åhhh, så duttig ponke... :)