måndag 5 januari 2009

Rödvinspoeten...

slår till igen, har här under kvällens gång roat mig med att dra i mig en vinare rött och då förstår ni den mentala och känslomässiga nivån på allting men jag ska försöka hålla mig i skinnet även fast Bill Withers gamla klassiker "Ain't no sunshine" rullar på Spotify precis. En riktigt skön och melodramatisk låt att lyssna på, speciellt i de stunder då hjärtebesvären är större än alla andra besvär tillsammans. Nu säger jag inte att så är fallet för mig men bara för att ni ska förstå syftet med att lyssna på vissa låtar vid vissa tillfällen, det kräver sitt soundtrack för att härda ut vardagen helt enkelt och vad passar då bättre än att ljudsätta det med de mest lämpliga av låtar av. Oj, där halkade visst "Die Motherfucker Die" med Dope igång istället...nej, skämt åsido, läget är under kontroll helt enkelt och en ytterst välbehaglig salongsberusning har infunnit sig som sakteliga letat sig ut i både tandkött och fingertoppar varpå dessa domnat bort lite halvt. Det är en fascinerande känsla att befinna sig i det där gränslandet mellan berusning och fylla, när man vet att några drinkar eller glas till får bägaren att rinna över varpå man glider över i det där ack så vid tillfällen uppskattade fylletillståndet. Nu är ju inte mitt mål för kvällen att bli full utan mer att bara behålla den här sköna känslan av berusning så jag kommer nog att ta det passivt även om en bag-in-box med vitt ropar lite lockande. Vi får väl se, nu hoppade i alla fall "Head like a hole" med NIN igång...

Dagen har ägnats åt passivt varande i alla fall, gick upp vid strax efter 12 men hittade tillbaka till sängen för att kliva upp vid 14.30 varefter tiden ägnats åt lite xboxande samt filmtittande. Jag lyckades maxa spelet "Lost:Via Domus" vad gäller achievements så nu kan jag byta in det mot en 50-lapp eller något, i filmväg betades dessa av:

Titel: Defiance
Genre: Krigsfilm

Filmen handlar om tre polska(?) bröder som tar upp en slags gerillakamp mot tyskarna under andra världskriget och de bildar en brigad mitt ute i skogen där de tar hand om alla judar som flyr undan nazisternas rensningar. Självklart stöter de på problem i form av svält, sjukdom och interna stridigheter men bröderna håller fortet och får folket att foga sig i fållorna även om det inte alltid går exakt så som de vill. Det är ingen krigsfilm i den bemärkelsen att det smackas på med krigsscener a la "Black Hawk Down" utan det fokuserar mer på det icke våldsrelaterade, det sociala spelet och kampen för överlevnad. Jag tycker det var en helt ok rulle även om den aldrig riktigt tog tag i en, det blandas hejvilt med bruten engelska och polska/ryska vilket får det hela att tappa lite i trovärdighet. Varför inte köra allt på ryska/polska? Nåväl, helt ok film att döda någon timme med även om den faller lite platt.

Betyg: R R R
---------------
Titel: Eagle-Eye
Genre: Thriller

En "Enemy Of The State"-inspirerad thriller där en ung tjej och kille dras mot sin vilja in i en ofrivillig lek där de inte vet vad de egentligen gör eller varför, de blir hela tiden kommenderade av en kvinnoröst som via mobiler håller igång kommunikationen med dom. De dras djupare och djupare in i det hela och börjar inse att det är allvar när folk börjar dö till höger och vänster om dom, samtidigt jagar FBI dom med allt de har för att försöka stoppa deras framfart. Det blir lite gäsp över det hela då det i slutändan saknar finess och sluttwisten är ganska förutsägbar egentligen, det är inget nytänk över det hela direkt utan allting känns mer som en ordinär lördags-popcorns-film helt enkelt. Det är väl inte illa pinkat i och för sig...

Betyg: R R R
-------------------

Det var dagens filmer det och vi får se ifall jag hinner med några imorgon, den sista dagen av ledighet innan allvaret börjar igen. Ångest! Jag träffade ju på den unga, fräscha granntjejen idag också när jag trillade iväg till Coop för lite pantning och hon spädde på ångesten än mer. Hon och snubben hennes ska flytta, gah! Hon är tydligen preggo i fjärde månaden och de har köpt tomt och ska bygga hus i Tillberga, fuck that! Vems asscrack ska jag nu spana in? : ) Nädå, bara att gratulera dom till ett lyckligt liv, blir intressant att se vad jag får för ny granne. Kan jag önska? En brunögd, 23-årig ung tjej med otrolig törst på Robertar och som är med på det mesta utan att tveka och helst ska hon vara hängiven nymfoman som är beredd att ge allt för mig. För mycket begärt? Det tycker jag inte...nu är det by the way W.A.S.P. med låten "Animal(Fuck Like A Beast" som rullar på Spotify, undrar vem som väljer soundtracket egentligen?

Två nya löften för det nya året som infunnit sig under dagen:

- Skaffa mig en ny tatuering(jag vill fixa något på vänsterarmen och något större än det jag har på höger armen, helst något schysst motiv som jag får fundera fram under närmsta framtiden)
- Skriva något(jag vill få ur mig någon form av skrivet verk, roman/novell/essäsamling/diktsamling, under året och verkligen pressa mig själv till stordåd)

Nu börjar 2009 likna något i målväg och förhoppningsvis kan jag väl uppfylla ens hälften av det önskade, då vore jag nöjd. Jag skulle vilja lägga till "Skaffa mig en livskamrat" men det är ju så jävla labilt som vi märkt de senaste veckorna, det krävs nog mer än ett önskemål från mig att få det funka. Jaja, trägen vinner...förhoppningsvis...eller är jag dömd till ett eremitliv i celibat? Inte kan ödet vara så hårt...nu rullar Silverchairs "Anthem For The Year 2000", asagrym låt och sångaren var anorektiker förut by the way. Lite Placebo över det hela...ett grymt band det med...

Jag svamlar på som fan men det gör väl inte så mycket, In Vino Veritas som de säger och jag är inte sen att skåla på det! Pokermässigt är det som sagt lugna fronten som gäller nu, idag har det inte blivit något och det lär det inte bli imorgon heller då jag har fullt upp med att hålla jobbångesten i schack. Får jag tippa så kan det luta åt lite live-lir i helgen och helgen efter det men bortsett från det ska jag försöka hålla mig passiv, jag måste försöka vila mig i form och hitta rätt spelstil för 2009. December har varit en tung ekonomisk månad med julklappar och romantiska uppvaktningar(till ingen nytta...)...fan vad bitter jag är :) men skål på det, jag ska låta er återgå till er verklighet nu så återhöres vi inom en inte alltför lång framtid. Rock on, bitches!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fisk.

Koivulainen sa...

Gillar ditt kreativa och konstruktiva kommenterande, Tomten. :)

Anonym sa...

fisk!!

Koivulainen sa...

Dagens ungdom, har ni inget bättre för er än att trakassera en gammal och avdankad mupp som mig? :)