måndag 26 januari 2009

Onlineligan i all ära...

men min tilt är total, usch vad jag hade glömt hur jobbiga de här onlinedrabbningarna kunde vara och ni som är insatta vet alltså att det var dags för deltävling två idag på Nordicbet. Det hela börjar inte vidare värst bra utan jag halkar nedåt som vanligt innan det tar lite fart framåt igen, hela satans turneringen är som ett töcken för mig så ursäkta om jag verkar förvirrad. Jag lyckas i alla fall få upp stacken till runt 4k(startstack 3k) innan det största misstaget kommer, jag höjer upp med AK och får två syn. Floppen kommer miserabla 648 eller något och den checkas av alla inblandade parter, turn kommer med ett fint A(i mina ögon) så jag sätter press på motspelarna bara för att se Harju skriva "set" i chatten och dega in allt han har. Snubben har hittat 88 i hålet och våldtar mig...i hålet...efter det är jag mig inte lik utan börjar desperat famla efter marker. Jag stänger till och med av chatten för att kunna fokusera eftersom jag känner tilten koka under huden, kanske mest för att det återigen var en av EMD-gossarna som tryckte till mig. Nåväl, jag lyckas efter lite om och men kravla mig uppåt med diverse tokspel, bl.a. klarar jag flippen med 55 mot KT som Ahlbom har och så våldtar jag Harju tillbaka med A8 mot AK när jag floppar A8 efter att vi hamnat all-in pre.

Jag får dock inga som helst kvalitativa kort och får pina mig själv med att beskåda hur mina kort hade nötat gång efter annan om jag hittat hjältesyner med T5o eller J6o, jag för en tynande tillvaro en lång stund innan jag börjar tappa stora delar av min stack mot bl.a. aggro-Anders som måste ha käkat anabola så som han förändrats det senaste halvåret. Jag hinner i alla fall se 2/3 av topptrion från förra veckan trilla av pinn innan mig(svårt att jag själv trillar av innan jag själv trillar av så att säga...), det innebär att jag får några pluspoäng gentemot dom. Det fanns dock några ytterligare finalbordsdeltagare från förra veckan kvar när jag åkte, har inte orkat kolla hur det har gått efter att jag fick respass. Jag trodde jag hade en bra chans med 77 tills Po-nuts viker upp 88 och sagan är alles, hatar poker...

Igår hatade jag dock inte poker då jag fick en liten miniklonk när jag lyckades fixa en 2:a plats i Selma-turren på SS, 720 deltagare var det med och jag fick inkassera 2,1k för min satsade tjuga. Jag borde dock ha tagit hem hela skiten då jag hade 4/1-markerövertag när HUen började, på något sätt tappade jag koncentrationen och blev lite för uppspelt. Jag hade en massa reads på den här killen men de föll bort helt ur min hjärna och jag lät mig aggrospelas bort från många tidigare potter där jag ändå dunkat in en del marker. Jaja, jag får vara nöjd med det i alla fall...mindre nöjd är jag att jag hann spela bort halva vinsten på PLO-cg idag. Jag hamnde i ett sådant där klassiskt tillstånd när ingenting går min väg på vissa bord och på andra sitter det mesta...till en början...och innan jag vet ordet av har jag torskat några inköp där och är rejält handikappad här. Nej, jag valde att casha ut resten och call it a day, jag pallar inte med att tappa mer och vill fanimej ha något kvar för att täcka delar av helgens bravader rent ekonomiskt. Jag känner mig lite mätt på poker just nu men det hinner ju att vända snabbt, imorgon är det ju Super Tisdag på klubben så who knows...

Lördagens utgång i Stockholm var helt ok om än väldigt sansad, vi åt amerikansk middag på restaurangen Texas Long Horn på söder och maten var riktigt god där jag från menyn valde en baconinlindad oxfilé. Riktigt nice. På menyn fanns några rejäla middagar i form av en Big Ass på 500 g och en Sitting Bull på 1 kg, intar man en dylik lär man ju inte behöva äta på minst en vecka. Vi satt där i ett par timmar innan vi drog vidare till en Thailands-inspirerad bar för lite mer drinkar och snackande, runt 01.00-snåret gav vi dock upp och letade oss hemåt. Helt ok känsla morgonen efter när tröttheten ändå var väldigt minimal, inte ofta den är det efter en utgång...resten av söndagen ägnades åt fotbollstittande med lillebror och nyss nämnda SS-turre.

Det är väl ungefär det som finns att förtälja, det har varit ganska hektiska dagar även om det själva hektiska inte varit överdrivet stressande...fullspäckat program om vi säger så då... Nu är det dock inget planerat för ett tag framöver så vi får se vad som dyker upp, blev lite sugen på att anordna en fest själv igen och den här gången ska jag bara bjuda folk som har vett nog att tacka ja. Det blir väl typ jag och Mållgan...

4 kommentarer:

Anonym sa...

"så jag sätter press på motspelarna bara för att se Harju skriva "set" i chatten och dega in allt han har. Snubben har hittat 88 i hålet" - som jag tolkar detta så får du det att låta som han degar in och du synar...
handen gick inte riktigt till så:
utan du reraisade Harju pre flopp, floppen checkades av alla tre turn kommer A och Harju bettar ut 2/3 pott varpå du blixtställer med Hela stacken...lite korrigering;)
Fredrik

Anonym sa...

Har för mig att Harju bettar ut exakt halv pott... men stället där är ju ändå ganska risky...

Anonym sa...

kan stämma att det var halv pott, var inte pott eller mer i alla fall....Fredrik

Anonym sa...

Jag höjde till 88 (med 88, tjing tjing) på 15/30 nivån i ganska tidig pos. Koivu direkt bakom slår om till 320 (+/- nån chip). Knappen synar och det kostar mig alltså c:a 240 till för att syna.

Tidigt i en turnering lägger jag mig sällan här om jag ser en chans att vinna en stor pott.

Floppen kommer 865 med två spader och jag väljer att checka eftersom Koviu eller knappen bör ha en hand dom inte checkar bakom med. Trots allt så väljer dom att checka bakom och turn kommer ett vackert A. Här är jag ganska säker, jag törs säga 90% Säker på att Koivu har AK/AQ och betar då ut halvpott på ca 550.

Genom att beta ut här kommer jag få betalt mot AQ, AJ om jag själv bestämmer satsnings-storlekarna på turn och riverbeten.

Check/raise kan ge mig hela stacken mot AK men troligen inte AQ, AJ.

Hur som helst degar Koivu in bakom mig, knappen viker och jag synar och vinner potten på c:a 5500.


På 50/100 nivån (btw har jag spelat väldigt lugnt och sansat i övrigt och inte bully:at så mycket) höjer jag till 333 utg med AK spader bara för att se Koivu ställa med 1800 direkt bakom.

Ytterst sällan har han nuts här. Spelet gick snabbt och verkade rättså ogenomtänkt och därför känns hans handrange ganska svag + att han mycket väl kan vara tiltad eftersom han fårr chatten bannad/eller bara iggar/ alt. stängt av den (i efterhand vet vi att det var alt 3). Jag synar och han har A8. Floppen kommer A78 typ och jag är nere på 3k.